У Світязькій сільській раді ремонту потребують ФАПи і клуби

18 Грудня 2016, 23:25
1662

12 грудня останній у цьому році виїзний прийом по населених пунктах Світязької сільської ради здійснив голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Здебільшого в селах Омеляне та Підманове він цікавився станом закладів соціальної сфери – ФАПами та клубами. В обох селах медичні установи потребують ремонту відповідно до норм, особливо це стосується маніпуляційних кімнат, - пише газета "Шацький край" за 17 грудня 2016 року. 

Проте й сам стан приміщень, яким більше 50 років, потребує капітального ремонту (заміни підлоги, утеплення). Коли ФАПи були у підпорядкуванні сільської ради, відповідно мали краще матеріальне забезпечення, адже сільський голова Микола Цвид оперативно реагував на прохання їх працівників. Про це говорили й фельдшери ФАПів. Тепер же, коли заклади перейшли на медичну субвенцію, з ремонтами та придбанням меблів стало більш сутужно, хоч із забезпеченням необхідними медикаментами ситуація є більш-менш нормальною.

Сергій Карпук доручив працівникам ФАПів скласти список необхідних ремонтних робіт та направити Тетяні Васенько, головному лікарю комунального закладу « Центр первинної медико-санітарної допомоги ТМО Любомльського і Шацького районів» , а районна рада, в свою чергу, буде старатися спільно із сільською радою шукати кошти на необхідні ремонти, тим більше, що кількість новонароджених у селі Омеляне протягом останніх років є нормальною (у 2016 році – 7 дітей до одного року).

Заклади культури в обох селах також не в найкращому стані (як і більшість закладів культури району), хоч культурно-масова робота там все ж проводиться спільно із школами. Про те, наскільки клуби в обох селах були затребувані лише декілька років тому, розповідали завідуючі клубів.

Завітав Сергій Карпук і в школу ЗОШ І-ІІ ст. с.Підманове. Вона хоч і є однією з-поміж затратних шкіл району, проте щороку помітне покращення її матеріально-технічного стану (значно допомагають цьому постійні спонсори та батьки учнів, сільська рада): оновлено фасад, зроблено внутрішні туалети. Цікавилися долею навчального закладу, процесом об’єднання територіальних громад, а відтак і долею Шацької районної лікарні, процедурою надання земельних ділянок для особистого селянського господарства працівникам соціальної сфери, обурювалися незавершеністю та несправедливістю процесу розпаювання земель колишнього колгоспу вчителі школи села Підманове.

Сільський голова Микола Цвид також розповів про плани на наступний рік. Зокрема, бюджет сільської ради на наступний рік має поповнитися значною сумою - 1,5 млн. грн., які надійдуть до бюджету розвитку з продажу земельних ділянок, також є 500 тис. грн. перехідних коштів, тож сільська рада матиме кошти утримувати свої заклади. Стосовно надання земельних ділянок працівникам соціальної сфери за межами населених пунктів, зокрема, села Підманове, то, за словами Миколи Васильовича, він та представники земельних структур неодноразово жителям села повідомляли  про цю процедуру надання управлінням Держгеокадастру.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39