В Шацькій ОТГ – новий формат співпраці з поліцією

24 Жовтня 2019, 09:20
Учасники зустрічі обговорили новий формат співпраці з поліцією 6438
Учасники зустрічі обговорили новий формат співпраці з поліцією

В Шацьку відбулася зустріч заступниці начальника Головного управління Національної поліції в Волинській області Наталії Пасічник з в.о.голови Шацької ОТГ Людмилою Цевух.

До розмови на актуальні теми, яка відбулася в приміщенні селищної ради, долучився також Андрій Семенюк, начальник Шацького відділення поліції. Серед порушених питань – співпраця поліції з органом місцевого самоврядування, криміногенна ситуація на території Шацького району, проблеми в роботі правоохоронного органу та шляхи їх вирішення. Втім, основну увагу учасники зустрічі приділили питанню участі Шацької ОТГ в проєкті «Поліцейський офіцер громади», який нещодавно стартував в Україні і повинен повноцінно запрацювати в межах держави до 2020 року.

Читайте також: Шацька ОТГ хоче мати в своїй громаді поліцейського офіцера

Розмова керівників у Шацькій селищній раді
Розмова керівників у Шацькій селищній раді

 

Очільниця Шацької ОТГ побувала разом з правоохоронцями на презентації проєкту і на сьогодні вже підписала Меморандум про співпрацю громади з поліцією.

«Цей проєкт надзвичайно важливий, оскільки спрямований на тісну взаємодію поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та орієнтацію на її потреби. Один місцевий мешканець, який зголосився забезпечувати порядок у Шацькій ОТГ, зараз проходить навчання, і незабаром приступить до виконання своїх обов’язків», – розповіла Людмила Степанівна.

Офіс офіцера облаштують у приміщенні селищної ради, вже на сьогодні на вікні і дверях кабінету вставили металеві грати. Завдяки міжнародному донору, який фінансує проєкт, поліцейського забезпечать зброєю, спецзасобами, форменим одягом, планшетом, автотранспортом і пристойною заробітною платою.

До Шацька приїхала Наталія Пасічник, заступниця начальника Головного управління Національної поліції в Волинській області 
До Шацька приїхала Наталія Пасічник, заступниця начальника Головного управління Національної поліції в Волинській області 

 

Людмила Цевух покладає великі надії на поліцейського офіцера, бо проблем в громаді вистачає. Це адміністративні правопорушення, кримінальні злочини, ДТП, робота з неблагополучними сім’ями тощо. Також важливо, з її слів, щоб він слідкував за дотриманням правил благоустрою, порядком на громадських заходах, проводив з жителями профілактичні бесіди, не допускав «автохамства» на вулицях населених пунктів, торгівлі в заборонених місцях.

Андрій Семенюк підтвердив слова очільниці громади, зазначивши, що на весь Шацький район є всього 3 дільничних інспектори, які не мають фізичної можливості своєчасно реагувати на всі потреби людей і вирішувати їхні правові питання. В рамках проєкту на території Шацької ОТГ працюватимуть два поліцейських офіцери громади, які матимуть все необхідне для роботи і тісної взаємодії з населенням.

Андрій Михайлович при нагоді наголосив, що в лютому наступного року відбудеться набір на посаду другого поліцейського офіцера Шацької громади (один, як згадувалося вище, вже проходить навчання). Начальник відділення поліції каже, що отримати офіцерську посаду може кожен, хто має вищу або неповну вищу освіту, пройшовши повну підготовку. Всіх охочих просить звертатися в Шацьку селищну раду чи Шацьке відділення поліції.

Наталія Пасічник, у свою чергу, повідомила, що Волинська область – шостий регіон держави, де запроваджено проєкт «Поліцейський офіцер громади». У його рамках 37 об’єднаних територіальних громад підписали Меморандум про співпрацю з поліцією. З її слів, кожна громада області має свою специфіку, скажімо, в Шацьку це збільшення кількості правопорушень у період літнього відпочинку. Наостанок Наталія Миколаївна подякувала шачанам за конструктивний діалог і побажала, щоб новий формат співпраці поліції з громадою якнайшвидше порадував хорошими результатами.

Керівники оглянули кабінет для поліцейського офіцера громади
Керівники оглянули кабінет для поліцейського офіцера громади

Офіс повністю готовий - на вікні і дверях встановили грати
Офіс повністю готовий - на вікні і дверях встановили грати


 

 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

 

Коментарі
24 Жовтня 2019, 12:37
Тепер кімнату міліції/поліції перенесли в селищну раду?)) чудово.. кошти району гарно освоюють/осідають.. невже для цього мало кімнат у відділенні поліції? Краще за марно потрачену суму допомогли багатодітним сім’ям району чи яким літнім людям.. ями на дорогах полатали.. чи можливо інші нагальні питання закрили!!!
24 Жовтня 2019, 17:35
Про які кошти району Ви говорите? З районного бюджету не витрачено ні копійки. ОТГ бере участь у пілотному проекті, який фінансується з державного бюджету, а офіцер громади - це аналог Муніципальної варти в Луцьку, функції якої дещо інші, ніж функції поліції. Але Алексу-дилетанту, аби язиком плескати, сам же робити нічого не вміє і ні в чому не тямить
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024