Шацький нацпарк став учасником міжнародного екологічного проєкту GEF

22 Жовтня 2019, 20:00
2377

Шацький нацпарк став учасником проєкту зі сприяння сталому управлінню тваринництвом та збереження екосистемє

Як інформує пресслужба Шацького нацпарку, в Україні розпочав свою роботу круглий стіл з питань підготовки проєкту «Сприяння сталому управлінню тваринництвом та збереження екосистем в північній частині України». Марія Христецька, директорка Шацького НПП, також долучилася до роботи круглого столу, оскільки природжоохоронна структура є одним із учасників проєкту.

Участь у засіданні взяли представники профільних міністерств: Міністерства енергетики та захисту довкілля України, зокрема, заступник міністра Ірина Ставчук, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України; представники Глобального Екологічного Фонду та Програми розвитку ООН; представники учасників проєкту.

Довідково. Проєкт фінансується з Глобального Екологічного Фонду, його загальна вартість 7,8 млн. доларів. Учасниками проєкту є сім областей України, зокрема, і Волинь.

Головна мета – збереження і відтворення біорізноманіття, моніторинг та розвиток тваринництва. Пріоритетами проєкту є кліматичні зміни, деградація земель та збереження біорізноманіття.

Коментарі
23 Жовтня 2019, 15:19
"Маня" продовжує участь в брифінгах, колоквіумах, семінарах та інших дуже "наукових" подіях, протринькуючі гроші, а озера міліють. Поставте за ці гроші звичайну лінійку з поділками в мм та хоча б ведіть журнал динаміки рівня води в оз. Світязь та його зміни в залежності від погоди і інших факторів (догадайтесь самі яких) і ви побачите, за рахунок яких факторів міліє озеро. Для цього не треба мільйонів грн., а тільки доплачувати співробітниці метеостанції якісь копійки, а не займайтесь мега проектами типу "Вплив спалаху наднової зірки в сузір'ї Альфа-Центавра на обміління оз. Світязь". В Європі подібна "маня" уже б давно пішла у відставку. Та й взагалі, хто додумався віддати моніторинг і контроль за станом Світязя лісівникам. Вони мають, по роду своїх професійних знань, до водних ресурсів Світязя, таке ж відношення, як папа римський до Північного сяйва.
23 Жовтня 2019, 20:39
ТО ВЖЕ МАБУТЬ ЗАМІСТЬ ЛОХИНИ БУДУТЬ НА ПЛЕСАХ СВІТЯЗЯ ВИРОЩУВАТИ РИС КИТАЙЦІ з Луценком
23 Жовтня 2019, 23:36
де реакція нац.парку по ситуації на турбазі,де бульдозерами з озера вигрібали пісок,сотнями тонн.Машка????????
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024