Екс-застунник прокурора Волині задекларував земельну ділянку у Світязі

17 Грудня 2016, 13:44
2581

Колишній заступник і перший заступник прокурора Волинської області Олег Корецький задекларував за 2015 рік земельні ділянки в сусідніх із Луцьком селах, відомче житло дружини в райцентрі, тещині квартиру і «Lexus».

Про це йдеться в електронній декларації Олега Корецького за 2015 рік, оприлюдненій 25 жовтня, - пише «Четверта влада».

Нагадаємо, Олег Корецький – родом із Турійщини. У 2002 році закінчив навчання у Львівському національному університеті імені Івана Франка й розпочав свою прокурорську діяльність з посади старшого слідчого Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури Волинської області.

Працював на різних посадах в органах прокуратури Волині, в тому числі прокурора відділу захисту майнових, інших особистих праві свобод громадян та інтересів держави прокуратури області, заступника прокурора міста Луцька, прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні дізнання та досудового слідства прокуратури області.

Згодом обіймав посади прокурора та старшого прокурора структурних підрозділів Генеральної прокуратури України.

У березні 2012 року був призначений на посаду Любомльського міжрайонного прокурора, а в травні 2014-го – заступником прокурора Волинської області. Того ж року Корецький став першим заступником прокурора області.

У жовтні 2015-го Олега Корецького перевели працювати заступником прокурора області на Хмельниччині.

В червні 2016-го прокурор повернувся у Генпрокуратуру працювати начальником відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури у новоствореній Генеральній інспекції внутрішніх розслідувань. Там працює й понині.

У своїй е-декларації за 2015 рік Олег Корецький серед членів сім’ї вказав сина, дочку та дружину Вікторію Корецьку, яка працює суддею Ківерцівського районного суду.

Працюючи на Волині, а потім на Хмельниччині Олег Корецький отримав 284 тисячі 606 гривень зарплати за 2015 рік та 91 гривню процентів від вкладу у банку. Його дружина-суддя Вікторія Корецька натомість заробила 174 тисячі 327 гривень зарплати, 12 тисяч 180 гривень матеріальної допомоги та 12 тисяч 150 гривень допомоги при народженні дитини.

Серед майна в Корецьких задекларовано чотири земельні ділянки, три з яких – у сусідніх із Луцьком селах, де земля вважається однією з найдорожчих в області. Так, в селі Боголюби Корецькі спільно володіють ділянками площею 12 соток та 1,58 сотки, а в селі Зміїнець – 24,08 сотки. Ще одна земельна ділянка площею 10,5 соток теж у спільній власності розташована у селі Світязь Шацького району, відомому однойменним мальовничим озером.

Усю землю Корецькі купували у 2005-2013 роках. На ділянці у селі Зміїнець вони зводять житловий будинок.

Крім того, у спільній власності із тещею Надією Петрович, дружина прокурора має квартиру площею 24,10 кв. м. у Турійську.

В Луцьку сім’я Корецьких проживала у квартирі площею 67 кв. м., яка також записана на тещу прокурора Надію Петрович. А в місті Ківерці суддя Вікторія Корецька з листопада 2015 року користується відомчим житлом площею 11,2 кв. м.

Власних транспортних засобів Корецькі не задекларували, однак задекларували, що користувалися авто «Lexus RX350» 2006 року випуску, який належить тещі прокурора Надії Петрович.

Крім того, за інформацією із реєстру прав власності на нерухоме майно, теща Олега Корецького Надія Петрович ще й придбала земельну ділянку площею 18,3 сотки у селі Світязь Шацького району, коли Олег Корецький працював там прокурором (юрисдикція Любомльської міжрайонної прокуратури поширюється і на Шацький район, – авт.).

Сама 58-річна теща Олега Корецького Надія Петрович із «Lexus» та землею на Світязі значиться одним із засновників луцького ТОВ «Воля Луцьк». Основним видом діяльності його зазначається надання допоміжних комерційних послуг.


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024