Шацькі артисти заспівали на фестивалі повстанської пісні у Луцьку

17 Жовтня 2019, 14:00
2458

На Театральному майдані міста Луцька 14 жовтня відбувся Другий Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю», який вже традиційно проводиться на Покрову разом із державним святом – Днем захисника України, святкуванням Дня українського козацтва та річниці створення Української Повстанської Армії.

Фестиваль проводився з метою гідного відзначення державного свята, національно-патріотичного виховання дітей та молоді, виховання свідомої громадянської позиції, відповідальності й готовності до захисту держави, пропагування творів повстанської тематики, – повідомляє прес-служба Шацької РДА.

В урочистому заході взяли участь колективи з усіх районів Волинської області, а також художні колективи Львівської, Рівненської та Хмельницької областей.

Від Шацького району участь у фестивалі постанської пісні взяв жіночий квартет «Мелодія» Шацького районного Будинку культури.

У їхньому виконанні прозвучали твори «Плакала калина» (сл. Соломії Українець, муз. Володимира Домшинського) та «Над землею тумани» (сл. Алли Бінцаровської, муз. Сергія Родько).

Повстанські, стрілецькі та козацькі пісні створили особливу атмосферу на заході та святковий настрій усім небайдужим.

За участь у мистецькому святі квартет «Мелодія» нагородили дипломом управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024