Депутати Шацької райради готують звернення до Президента про махінації з землею біля озер

16 Жовтня 2019, 12:00
3680 Джерело: фото ілюстративне

До чергової сесії Шацької районної ради на розгляд обранців громади готується текст звернення депутатів Шацької районної ради до Президента України щодо доцільності та правомірності виділення земельних ділянок у власність фізичним особам Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області та отримання у власність земельних ділянок на території.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії районної ради з питань сільського господарства, продовольства та земельних ресурсів, – інформують у пресслужбі районної ради. 

Так, 21 лютого 2018 року рада прийняла рішення «Про звернення депутатів Шацької районної ради щодо доцільності та правомірності виділення земельних ділянок у власність фізичним особам Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області на території Шацького району». Підставою стало надання Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, в порушення чинного законодавства України, на думку депутатів, у власність громадян 19 земельних ділянок, що розташовані навколо озер Світязь та Люцимер. Згодом ці ділянки за цивільно-правовими договорами були придбані громадянами Келбасовичем П.І. та Кольбухом А.В.

З відповідей на звернення стало відомо, що 12 березня минулого року прокуратурою Волинської області було відкрито кримінальне провадження за фактом неправомірних дій службових осіб Головного управління Держгеокадастру у Волинській області. Про подальший перебіг здійснення досудового розслідування кримінального провадження ніякої інформації на адресу Шацької районної ради не надходило.

У зв’язку з цим Шацька райрада звернулась до прокуратури Волинської області із відповідним запитом з приводу стану досудового розслідування вище вказаного кримінального провадження. Як повідомила Луцька місцева прокуратура, за результатами досудового розслідування винесено постанову про закриття кримінального провадження на підставі п.2 ч.1 284 КПК України у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

Текст звернення буде допрацьовано та подано до розгляду депутатів на черговій сесії районної ради.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024