Поляки передали волинянам Вифлеємський вогонь миру

14 Грудня 2016, 22:20
1521 Джерело: bug.org.ua

14-го грудня на мості через річку Західний Буг у місті Устилузі зустрілись делегації від України та Польщі для передачі Вифлеємського вогню миру. Ця зустріч вже стала традиційною та проводиться щорічно перед днем Святого Миколая.

Українську сторону представляли священослужителі Володимир-Волинських храмів, секретар міськради міськради, заступник мера Володимира-Волинського Олег Свідерський, перший заступник мера Ярослав Матвійчук та пластуни Волині, - повідомляє БУГ.

Від польської сторони були присутні священик храму у Городло Генріх Круковські, бургмістр Грубешова Томаш Зайонц, пластуни із Городло.

Також участь в дійстві взяли працівники митно-пропускного пункту “Устилуг -Зосін”, як українські, так і польські прикордонники з митниками.

“Вогонь миру традиційно розходиться по всій землі, несе радість, несе впевненість, додає сили, добра усім родинам і сім’ям. Тож цього року хочу висловити впевненість, Вифлеємський вогонь миру зайде в кожну домівку в Польщі, Україні та по усьому світу. Нарешті мир і злагода запанують на наших землях та в радості ми зустрінемо і проведемо новорічно-різдвяні свята,” – зазначив Олег Свідерський, секретар міськради Володимира-Волинського.

Ярослав Матвійчук підтримав пана Свідерського та додав, що ця традиція символізує дружку і взаємопорозуміння народів, прагнення до миру та злагоди, зближує з європейською спільнотою.


 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024