«Це не істерика, а клич до об'єднання» – відомий волинянин починає боротьбу за Світязь

14 Жовтня 2019, 15:20
Іван Мирка звернувся у відео до всіх небайдужих 5182
Іван Мирка звернувся у відео до всіх небайдужих

Колишній очільник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка звернувся до усіх небайдужих службовців, фахівців та активних громадян з проханням об'єднати зусилля щодо збереження озера Світязь.

Іван Мирка наводить декілька причин обміління озера:

  • кліматичні зміни;
  • неправильна робота гідрологічних споруд;
  • використання для орошувальних цілей в сільському господарстві вод з штучних водойм, які масово будуються довкола тощо.

«Це не істерика, це розголос, клич до об'єднання. Якщо влада не спроможна самостійно виробити дорожню карту чи план дій, повідомити про ці заходи і заспокоїти жителів – громада готова їй допомогти», – зазначив Мирка.

Читайте також: Все, що зараз відомо про обміління Світязя

Нагадаємо, на сайті Президента України зареєстрували петицію «Порятунок озера Світязь». Поставити свій підпис можна за посиланням: петиція.

Коментарі
14 Жовтня 2019, 19:13
Починаемо перевірку лохинщиків! ХТО ДАВ ДОЗВІЛ НА ВИКОРИСТАННЯ ВОДИ В АГРОЦІЛЯХ????
14 Жовтня 2019, 23:10
Візьміть для порівняння Згоранскі озера, де рівень практично не змінився, при різниці в 20 кілометрів. <br/>Тоді все інше - просто прикриття. <br/>А як стало модно вживати &amp;quot;народні експерти&amp;quot; набагато компетентніші та дають інформації більше, ніж дериктори інститутутів.
15 Жовтня 2019, 00:22
А скільки міндобрив вносять під кожен кущ?!!
15 Жовтня 2019, 12:29
Поставте земснаряди , і поглибте озера , пісок - продайте (знаєте почім машина піску ?..) , - розрахуєтесь &amp;quot;за роботу&amp;quot; , а решту - вкиньте в ІНФРАСТРУКТУРУ , то до вас навіть араби приїздитимуть витрачати гроші ... Немає такої біди , з якої не можна зробити добро (в вашому випадку - чиста правда ...) ...
16 Жовтня 2019, 12:35
я не буду казати хто винний в цьому , просто ці люди в коментарях пишуть що так переживають за той світязь ви просто лукавите скажіть правду що переживаєте за свої дачі бо не приїдуть відпочиваючі і не стригтимите бабло за земельні ділянки що нафіг нікому потрібні не будуть ось за це ви переживаєте ))))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024