Греко-католики з Положева долучилися до всеукраїнського церковного форуму

14 Жовтня 2019, 10:40
1950

Священник і віряни храму Преображення Господнього Української Греко-Католицької Церкви села Положеве взяли участь у всеукраїнському форумі.

12 жовтня у Києві відбувся всеукраїнський форум громад «Соціальне служіння сім’ї», організований відділом cоціального служіння УГКЦ спільно з МБФ Caritas Ukraine та БО Львівська освітня фундація, – повідомляє Карітас-Волинь.

Від Луцького Екзархату Української Греко-Католицької Церкви у форумі взяли участь члени команди із соціального служіння ВОБФ Карітас-Волинь, священники і представники парафій: Преображення Господнього села Положеве (настоятель отець Богдан Іващук), Вознесіння Господнього  міста Дубно і Луцького монастиря святого Василія Великого.

Божественну Літургію у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві очолив Преосвященний Владика Василій Тучапець, голова відділу соціального служіння УГКЦ, у співслужінні священників із різних єпархій та екзархатів з усієї України.

Привітав учасників та урочисто відкрив форум Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук. Патріарх зазначив, що форум є важливою та знаменною подією для всієї Церкви, що об’єднує культури і людей, які живуть у різних куточках світу.

Цікава та насичена програма форуму була присвячена темі сім’ї, а саме - соціальному служінню, яке громада і парафія повинні здійснювати для сімей, та залученню українських сімей до соціального служіння. Захід був спрямований на ділення досвідом між громадами, партнерами, роздуми над перспективами, а також поєднував працю в групах.

3

3

3

3

2

2

2

2

2

2

2

2

 


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024