Шацьк: військовослужбовців привітали з Днем захисника України

13 Жовтня 2019, 18:40
5494

У Шацькому районі відзначили День захисника України.

Про це інформують у пресслужбі Шацької райдержадміністрації.

14 жовтня, у день великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці в нашій державі відзначають День захисника України. Державне свято встановлено Указом Президента України від 14.10.2014 року, водночас було скасовано святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого.

Напередодні свята, 11 жовтня, в Шацькому лісовому коледжі ім.В.В.Сулька відбулися урочистості з нагоди вшанування захисників України.
У заході взяли участь представники органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, ветерани, учасники бойових дій, учасники АТО, військовослужбовці, представники громадських організацій та громадськість районного центру.

Перед присутніми в залі виступив перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух.

«Наближається світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі. Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богоматір боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва», – зазначив Віктор Павлович.

3

 

«Українські воїни, які відстоювали незалежність і суверенітет країни у війні з російським агресором, продемонстрували силу нескорених», – наголосив перший заступник голови райдержадміністрації та згадав наших земляків Сергія Мокренка і Сергія Грибука, які загинули виконуючи військовий обов’язок на сході України.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв і всіх, хто загинув, захищаючи нашу державу. Учням опорного закладу НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» смт Шацьк доручили здійснити покладання квітів на могилу Сергію Мокренку в селищі Шацьк.

З вітальним словом виступила керуюча справами Шацької районної ради Ольга Сахарук, яка зазначила, що символічно День захисника України відзначається разом із православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яку вважають покровителькою українського народу, що надихала козаків, надаючи їм наснаги та сил у боротьбі. «У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини», – додала Ольга Петрівна.

1

 

Представники районної влади з нагоди державного свята відзначили подарунками і грамотами Шацької райдержадміністрації та Шацької районної ради учасників антитерористичної операції, прикордонників, військовослужбовців районного військового комісаріату, працівників рятувальної і пожежної служб району та Шацького лісового коледжу.

Також з вітальним словом виступили військовий комісар Шацького районного військового комісаріату Олег Кивлюк, заступник начальника відділу прикордонної служби «Світязь» Луцького прикордонного загону Віталій Демчук, учасник бойових дій в Афганістані, учасник антитерористичної операції Йосип Матковський та директор Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька Ігор Жмурко.
Вони подякували усім односельцям, військовим та демобілізованим бійцям, контрактникам та строковикам, прикордонникам та працівникам правоохоронних структур, котрі стали у важкий для держави час на захист її кордонів, і тим, хто зараз відстоює територіальну цілісність на сході України.

Працівники Шацького районного будинку культури та дитячої музичної школи з нагоди Дня захисника України підготували зворушливий концерт.


2

2

2

2

5

2

2

2

2

2

3

2

3

4

2

2

2

1

2

1

2

3

2

3

2

2

4

3

2

3

3

4

 

 

Коментарі
14 Жовтня 2019, 00:53
Результати *фронтальної перевірки* корумпованими ткачуками грушками - злодюжками будуть оцінені і зрівнянні з перевіркою антикорупційними структурами - до яких готуються відповідні звернення. Гена тримай карман ширше! Бажано фіксувати розміри встановлених гонорарів ((своїм весільним перевіряючим)) за підтвердження відповідності, з їхньої подачі розореної &amp;quot;списаннями&amp;quot;-пограбуваннями матеріальної бази . Якості навчального процесу з двома - трьома учнями присутніми на заннятях - ведемо уроки за щастя - ганьба директорії - норма училищного сьогодення. Буде виявленно ПЕРЕМОЖЦІВ соцзмагання в номінаціях : найдорожчий екзамен ; найдорожчий залік ; найдорожча перевірочна робота ... про мародерсько-драконівські розцінки вишукані дурокторією для прикладу 1т500грн-з ростом до безпредєла з носа відомо широкому кругу...; найдорожчий подарунок керівникам дорогеньким нашим на випуск груп ,найдорощі хабарі по ходу *навчального процесу*;... ОКРЕМА номінація - відзнака *чорному археологу&amp;quot; за призванням , зраднику по духовній суті,відзначимо як полісський злодій З,14гданець методист НМЦ &amp;quot; готує &amp;quot; і тч. захисників Вітчизни . Як ще один великий%поліський комбінатор максимчук вибудував піраміду прикарманення благодійних коштів ... брали з учнів та батьків готівку , а їм видавали =накладні= , + акти + про нібито куплені ІнСтРуМенти ( по факту назване обладнання , інструменти , заводи надавали як безкоштовну допомогу на навчальні цілі - ВЗНАЛИ надавати ПЕРЕСТАЛИ ). Буде повідомлено в яких напрямках поліські-комбінатори збували : електро... двигуни , тени , ; продукція виготовленна учнями майстрами і матеріали придбані за державні кошти ... точки реалізації ... гроші від якої покладені в кишені . ...координати гостинних точок де наливають педохронам які очолювані псалтирою сс ... точки ! для опреділення середньодобової дози налитої заст.директора виписуйте векселі обліку . Будуть ще *цікавенькі* нюанси... Відповісти<br/><br/>4 грудня 2015, 22:38 Відповісти<br/>платіть $<br/>платіть $<br/>Якщо батову і решті шпани , кончених освінянських гопників з банди пана Гріціяна Гнилички й самому Гріціяну повідрубувати голови . То після екзекуції вони ще 2-3 години будуть гребти з сиріт і малозабезпечених (малозахищених) , приймати хабарі і займатись поборами.<br/><br/>5 грудня 2015, 22:25 Відповісти<br/>навики та звички<br/>навики та звички<br/>Злочинні навики та звички самі собою не проходять. Викорінити їх можна тільки багаторічними термінами ув&amp;quot;язнення. Свиня від корита добровільно не відійде, - аж поки її &amp;quot;не попросять&amp;quot;.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024