Служіть і мужнійте: думки шачан про військовий обов’язок та службу у Збройних силах

12 Жовтня 2019, 14:45
5657

За декілька днів в Україні відзначатимуть День захисника Вітчизни. В нашій державі його відзначають на велике християнське свято – Покрову Пресвятої Богородиці (14 жовтня). Експерти з Українського інституту національної пам’яті прийшли до висновку, що це найкращий день для того, щоб вшановувати наших мужніх захисників. Можливо, це пов’язано ще й з тим, що 14 жовтня є Днем створення Української повстанської армії (УПА), бійці якої боролися за свободу країни. Вперше це свято набуло гасла «Сила нескорених».

Ми попросили наших читачів поділитись думкою про те, які мають бути українські військові, – пише газета «Шацький край».

Наталія Борсук, завідувачка сектору оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Шацької РДА:

3
Наталія Борсук
Наталія Борсук

«Зважаючи на аспект моєї роботи, без упередження можу сказати, що людина, яка пов’язала своє життя з військової службою, перш за все повинна бути фізично підкована, відповідально ставитися до своїх обов’язків, вміти вислухати думку кожного. Стосовно військовозобов’язаних Шацького району, звичайно чимало підпадають під вищеназвані критерії. Та особисто я хочу відмітити Валентина Боруха, заступника військового комісара  з територіальної оборони Шацького райвійськкомату як взірця військового. Цій молодій людині притаманна людяність, відповідальність, чесність, виваженість. На таких військових варто рівнятись».

Микола Шевчук, голова ветеранської організації працівників органів внутрішніх справ району:

3
Микола Шевчук
Микола Шевчук

«У зв’язку із зміною територіального устрою нашої держави, економічного розвитку та політичної системи необхідно завершити процес формування контрактної служби в армії. Тому для офіційного армійця найважливішими критеріями повинні бути патріотизм, забезпечення достойної заробітної плати, житлових умов тощо. Особисто для мене армія – це життя. В армії я навчився прати, готувати, слідкувати за своєю зовнішністю. Треба усвідомлювати головне – військовий це взірець, приклад для наслідування».

Ольга Шепеля, працівниця військового обліку Шацької селищної ради:

3
Оля Шепеля
Оля Шепеля

«Звичайно, сучасна молодь не дуже бажає йти на строкову військову службу, а тим паче, підписувати контракти. Мій чоловік вже багато років працює прикордонником, побував в АТО, тому я, як ніхто, знаю, яка це відповідальність бути завжди на варті захисту держави. Наразі два мої сини теж підписали контракт і перебувають на службі. Ще наші прадіди, діди, батьки знали, що служба – це важливий конституційний обов’язок, і його виконання залежить від свідомості людини. Для мене всі хлопці, які пройшли строкову службу, це вже взірець».

Вадим Положевець, вчитель предмету «Захист Вітчизни» Пульмівської ЗОШ І-ІІІ ст.:

2
Вадим Положевець
Вадим Положевець

«Сучасний військовий, найперше, має бути фізично і інтелектуально підкований, психологічно стійкий і врівноважений. У стресових ситуаціях проявляти самоконтроль. Така впевнена і надійна людина здатна захистити Україну. А всі наші військові, які боронили і боронять державу, є прикладом для наслідування».

Лілія Романчук, жителька смт Шацьк:

2
Лілія Романчук
Лілія Романчук

«Коли моєму сину виповнилося 18 років і йому потрібно було йти на строкову військову службу, мені стало страшно. Хоча свідомо розуміла, що це його обов’язок. Але згодом, все обдумавши, заспокоїлась. Нині син відслужив. Я ним пишаюсь. Завдяки строковій службі він змужнів та подорослішав. Діти здобувають знання у школі, готуються до дорослого життя, а армія загартовує їх, вчить берегти і охороняти свою державу».

Людмила Єрофєєва, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА:

Людмила Єрофєєва
Людмила Єрофєєва

«Захищати свою країну – це почесний, а головне, святий обов’язок. Я як член призовної комісії часто стикаюся з тим, що наші призовники ховаються, уникають служби. Зрозуміло, коли це за станом здоров’я. Коли людина народжується, вона вже має свою місію в житті, однією з яких є захист своєї країни, народу, родини. В свою чергу, держава зобов’язана забезпечувати військовослужбовців всім необхідним. Мій син закінчив військову кафедру, наразі працює у правоохоронних органах, і я розумію, що обравши таку професію, він завжди повинен бути на варті захисту правопорядку. Незалежно чи це військовий, чи це поліцейський, всі вони повинні бути мужніми, сміливими, добрими, чуйними. Одним словом, мати всі позитивні риси».

Ліана МИСЮРИНА

Коментарі
12 Жовтня 2019, 19:39
Звертаюсь до Вас, шановна Наталія Борсук, завідувачка сектору оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Шацької РДА. На якій підставі Ви надали дозвіл на експлуатацію АЗС рядом з діючим Шацьким базаром. Це місце являється масовим скупченням людей і відстань від АЗС до ринку повинна бути по всім діючим нормативам України (ДБН, ДСТУ) не меньше 100,0 м, а ця АЗС, буквально граничить з базаром. Я розробив десятки розділів СРВНСО (система раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення) для будівництва і експлуатації АЗС. Ситуація у Шацьку-злочинне ставлення, або умисне із користі, або безграмотне, теж злочинне, відношення до своїх обов'язків особисто Вас. В разі пожежі на АЗС (гроза, порушення правил ексл., теракт), послідує вибух, по загально прийнятим розрахункам все згорить в радіусі 100 м. І там можуть бути під час такої ситуації і Ви, і Ваші родич, і всі невинні люди, які там будуть перебувати. Подумайте і терміново закрийте цю АЗС, якщо у Вас є хоть трохи відповідальності та совісті.
12 Жовтня 2019, 20:40
Шановний, а ви точно упевнені, щоце Наташа надавала дозвіл? Бо, наскільки я пам'ятаю, заправка там уже років зо 20 знаходиться, а вона на своїй посаді років з 10. Якщо у вас є документи, які підтверджують ваші слова, то давайте, оприлюднюйте їх. В іншому разі перед людиною варто вибачитися
12 Жовтня 2019, 21:17
Пояснюю для яйцеголових. Після відкриття ринку, АЗС повинні були перенести за рахунок коштів на будівництво ринку. Але попри порушення, вона ще працювала кілька років завдяки злочинному мовчанню відповідальних осіб району. Потім ії слава богу закрили рік тому назад, але не по причині порушення ПТБ,так як власниця, яка мешкає в США зажадала шаленні гроші за її викуп (біля 5 млн.дол.), за такі гроші в Шацьку можна було побудувати 5 нов. АЗС. Але раптом найшовся черговий "Бізнесмен" який її знову відкрив в цьому році, де вже 10 років працює Ваша Наташа и при повторному відкритті повинен бути дозвіл на експл. АЗС, але враховуючи її розміщення біля ринку, ні одна розумна людина, такий дозвіл не дасть. Навіть якщо Ваша Наташа працює тільки 10 місяців по по роду служби вона повинна дати припис негайно закрити цю АЗС та перенести в інше місце, а ще "тупіше" перенести ринок в друге місце. Надішліть моє звернення до прокурора, я побачу, хто перед ким буде вибачатися. Не коментуйте справи, якими Ви не володієте. Ходіть на базар і чекайте чергового Армагедона із-за злочинної діяльності багатьох посадових осіб району. Слава Україні.
13 Жовтня 2019, 00:42
Служіть і мужнійте: думки шачан про військовий обов’язок та службу у Збройних силах<br/>14:45 12.10.2019<br/> 215<br/>За декілька днів в Україні відзначатимуть День захисника Вітчизни. В нашій державі його відзначають на велике християнське свято – Покрову Пресвятої Богородиці (14 жовтня). Експерти з Українського інституту національної пам’яті прийшли до висновку, що це найкращий день для того, щоб вшановувати наших мужніх захисників. Можливо, це пов’язано ще й з тим, що 14 жовтня є Днем створення Української повстанської армії (УПА), бійці якої боролися за свободу країни. Вперше це свято набуло гасла «Сила нескорених».<br/><br/>Ми попросили наших читачів поділитись думкою про те, які мають бути українські військові, – пише газета «Шацький край».<br/><br/>Наталія Борсук, завідувачка сектору оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Шацької РДА:<br/><br/>Наталія Борсук<br/>Наталія Борсук<br/>«Зважаючи на аспект моєї роботи, без упередження можу сказати, що людина, яка пов’язала своє життя з військової службою, перш за все повинна бути фізично підкована, відповідально ставитися до своїх обов’язків, вміти вислухати думку кожного. Стосовно військовозобов’язаних Шацького району, звичайно чимало підпадають під вищеназвані критерії. Та особисто я хочу відмітити Валентина Боруха, заступника військового комісара з територіальної оборони Шацького райвійськкомату як взірця військового. Цій молодій людині притаманна людяність, відповідальність, чесність, виваженість. На таких військових варто рівнятись».<br/><br/>Микола Шевчук, голова ветеранської організації працівників органів внутрішніх справ району:<br/><br/>Микола Шевчук<br/>Микола Шевчук<br/>«У зв’язку із зміною територіального устрою нашої держави, економічного розвитку та політичної системи необхідно завершити процес формування контрактної служби в армії. Тому для офіційного армійця найважливішими критеріями повинні бути патріотизм, забезпечення достойної заробітної плати, житлових умов тощо. Особисто для мене армія – це життя. В армії я навчився прати, готувати, слідкувати за своєю зовнішністю. Треба усвідомлювати головне – військовий це взірець, приклад для наслідування».<br/><br/>Ольга Шепеля, працівниця військового обліку Шацької селищної ради:<br/><br/>Оля Шепеля<br/>Оля Шепеля<br/>«Звичайно, сучасна молодь не дуже бажає йти на строкову військову службу, а тим паче, підписувати контракти. Мій чоловік вже багато років працює прикордонником, побував в АТО, тому я, як ніхто, знаю, яка це відповідальність бути завжди на варті захисту держави. Наразі два мої сини теж підписали контракт і перебувають на службі. Ще наші прадіди, діди, батьки знали, що служба – це важливий конституційний обов’язок, і його виконання залежить від свідомості людини. Для мене всі хлопці, які пройшли строкову службу, це вже взірець».<br/><br/>Вадим Положевець, вчитель предмету «Захист Вітчизни» Пульмівської ЗОШ І-ІІІ ст.:<br/><br/>Вадим Положевець<br/>Вадим Положевець<br/>«Сучасний військовий, найперше, має бути фізично і інтелектуально підкований, психологічно стійкий і врівноважений. У стресових ситуаціях проявляти самоконтроль. Така впевнена і надійна людина здатна захистити країну. А всі наші військові, які боронили і боронять державу, є прикладом для наслідування
13 Жовтня 2019, 20:10
А звідки Вадим Положевець знає, яким має бути військовий? Він армії і близько не бачив, а веде себе, як... Мало, що зірка в лобі не горить
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024