Шацька ОТГ може втратити майже 2 мільйони гривень акцизу

07 Жовтня 2019, 15:25
2275 Джерело: фото ілюстративне

За попередніми розрахунками Держбюджету-2020 Волинь ризикує недоотримати понад 400 млільйонів грн. 

Про це розповів директор обласного департаменту фінансів Ігор Никитюк. Окрім того, з наступного року акцизний збір на пальне перейде в Дорожній фонд, з якого фінансуватимуть ремон доріг. А це, як розповів керівник з фінансових питань Волинського РВ АМУ Василь Гром телепередачі «Тема дня» на Радіо. Луцьк, може зменшити доходи волинських громад.

Він також зазначив, що загалом волинські громади недоотримають понад 200 мільйонів грн.

Про те, які ризики чекають на Шацьку ОТГ, якщо держбюджет 2020 року не буде кардинально перероблений та не відбудуться зміни у деяких законодавчих актах, розповіла Людмила Цевух, виконуюча обов'язки голови Шацької ОТГ.

«Звичайно, це буде впливати на інфраструктуру насамперед. Оскільки, окрім того, що ми повинні забезпечити утримання усіх закладів соціальної сфери, які є на нашій території, нам потрібно так само забезпечити і деякий розвиток на своїй території. Нам просто не витсачатиме коштів для того, щоб здійснювати поступальний розвиток громади», – зазначила керівниця громади. 

Вона також розповіла, що для Шацької громади бюджетоутворюючим є такі надходження, як податок з доходів фізичних осіб, земельний податок та нерухомість, і, звичайно, акцизний податок. 

Якщо ж акцизний податок заберуть у дорожній фонд, як це планують зробити у Держбюджеті 2020 року, то Шацька ОТГ втратить близько двох мільйонів гривень акцизу. 

В минулому році Шацька ОТГ отримала 23 мільйони грн власних надходжень. В цьому році надходження очікуються на такому ж рівні. 

Коментарі
07 Жовтня 2019, 18:41
- Що, Людмило Степанівно, будуть менші у вас премії?<br/>- Ні, у вас зарплати!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024