Найбільші черги у дитсадки – у Світязі та Пульмі

07 Жовтня 2019, 11:45
На святі у Пульмівському дитсадку 3432
На святі у Пульмівському дитсадку

У Шацькому районі проживає 450 дітей дошкільного віку від двох до шести років, з них 60 відсотків охоплено дошкільною освітою (дітей  від трирічного віку охоплено 82 відсотки).

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА, у закладах дошкільної освіти на 100 місцях виховується і навчається 110 дітей. 

За статистичними даними,  на влаштування дітей в ЗДО зареєстровано станом на 1 серпня 2019 року всього  97 заяв  батьків ( до трьох років – 84 заяв,  від 3трьох років – 13 заяв). Найбільша черга у ДНЗ сіл Світязь та с. Пульмо.  На території населених пунктів Ростань та Пулемець діти дошкільного віку стовідсотково охоплені дошкільною освітою.

Читайте також: Смоляро-Світязька школа оновлюється завдяки участі у проєктах

У  закладах дошкільної освіти району організовано триразове харчування. У порівнянні з минулим роком вартість харчування  збільшилась  на 1,25 грн.

Педагогічними кадрами заклади дошкільної освіти забезпечені повністю.

У всіх  закладах дошкільної освіти протягом літа зробили поточні ремонти групових приміщень, оновили ігрові майданчики. У закладі дошкільної освіти села Пульмо перекрили дах, змінили оббивку внутрішніх коридорів. У ЗДО села Світязь оновили огорожу на ігрових майданчиках, у ЗДО села Пулемець придбали нове приладдя на ігровий майданчик.

Систематично здійснюються заходи щодо збільшення охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1 до 6 (7) років. На жаль, не у всіх закладах є практичні психологи, у жодному закладі немає соціальних педагогів, асистента вихователя.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024