Шацьк: Оксана Гузь вчила посадовців писати стратегію розвитку громади

11 Грудня 2016, 12:00
1998

У Шацькій селищній раді відбувся семінар, організований в рамках проекту ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Як написати стратегію розвитку об’єднаної громади, на що першочергово звернути увагу, кого задіювати - про це говорили у Шацькій селищній раді на семінарі, що був організований в рамках проекту ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».


 

Семінар для працівників апарату Шацької селищної ради, райдержадміністрації, депутатів селищної ради провела координатор проекту Оксана Гузь. Участь у семінарі також взяли Шацький селищний голова Сергій Віннічук, в.о. старост Олександр Кусько та Іван Гінчук, заступник голови Шацької РДА Сергій Кужель.

Як відзначила Оксана Гузь, перед тим, як розпочати написання стратегії, необхідно зібрати усю інформацію про те, що є на території громади, про її ресурси та потенціал. Враховувати потрібно і наявність закладів підприємництва та соціальної сфери, природних ресурсів, які є дороги та якої якості тощо. При написанні документу необхідно залучити якнайбільшу кількість людей. Лише врахувавши їхні побажання та поради, можна написати стратегію, яка задовольнятиме потреби жителів громади.

Та написання цього документа – лише половина успіху. Надзвичайно важливий етап – знайти людей, однодумців, які будуть поетапно втілювати у життя те, що прописано в стратегії розвитку.

-Коли є гроші, а немає людини, яка чітко сказала б: «Я це буду робити!», то чи вдасться втілити задум? - резюмувала Оксана Гузь.

Вона також запропонувала присутнім спробувати, розподілившись по групах, визначити основні пріоритетні завдання, які потрібно буде вирішити об’єднаній громаді при написанні стратегії розвитку, у сфері економіки, соціальній сфері тощо. З усіх пропозицій потрібно було вибрати три найбільш необхідних.


 

Наостанок Оксана Гузь висловила сподівання, що такі методичні рекомендації стануть реальним помічником у написанні документу, який визначатиме розвиток об’єднаної громади на тривалий термін, ставши міцним підґрунтям для її подальшого економічного та соціального розвитку.

Коментарі
11 Грудня 2016, 16:51
не тих вчили
11 Грудня 2016, 16:53
кілка не затесали в житті
11 Грудня 2016, 18:47
Цікаво - в скільки обійшовся такий семінар ?
11 Грудня 2016, 19:10
О господи ще одна активістка гроші відмиває. "Бляндинка" одним словом
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39