Акція «Безпечний пішохід»: учнів Шацької гімназії вчили захищати себе і тих, хто поряд

04 Жовтня 2019, 16:20
2010

В Шацькій школі-гімназії відбувся захід «Безпечний пішохід».

Освітня кампанія проводилася на території Шацької ОТГ в межах міжнародного проєкту технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області».

Школярів ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» смт Шацьк і вихованців дитячого садка привітали на подвір’ї навчального закладу керівництво громади та організатори. Галина Грабарчук, директорка секретаріату «Асоціації органів місцевого самоврядування Єврорегіону «Буг», розповіла, що такі ж освітні заходи для школярів організовуватимуть і в Люблінському воєводстві. Так, освітня кампанія «Безпечний пішохід» проводитиметься в школах 32 гмін Польщі та 15 ОТГ Волині. Вона має охопити 4500 дітей.

Шацькі школярі в своїх зверненнях до маленьких учасників, в танцювальних композиціях і  сценках продемонстрували, що багато чого знають про безпеку руху. Аби закріпити ці знання і дізнатися нове, школярі взяли участь у пізнавальних презентаціях.  Медики розповіли їм, як надавати першу медичну допомогу, вчили робити непрямий масаж серця; поліцейські ознайомили з правилами дорожнього руху, дозволили потримати у руках зброю, одягнути бронежилет, наручники. Рятувальники ж навчали, куди слід телефонувати, якщо виникла пожежа. Школярам також роздали аксесуари, що відбивають світло.

І вчителі, і діти усвідомили, наскільки необхідною є акція. Адже учні ще зі шкільної лави повинні отримувати базові знання для того, щоби захистити не тільки себе, а й тих, хто поряд, запобігти надзвичайній ситуації, а коли знадобиться, надати першу долікарську допомогу.

1

2

1

2

1

1

2

1

1

1

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром