І співали, й танцювали, й зіркових гостей вітали у День Шацька

24 Вересня 2019, 16:25
3894

З великим нетерпінням шачани та жителі громади чекали 21 вересня, адже саме в цей день, окрім релігійного свята - Різдва Пресвятої Богородиці, шачани вкотре гучно відгуляли День Шацька.

Варто відзначити, що цього року як ніколи організатори (а це – Шацька ОТГ та працівники культури, до яких активно долучилися численні спонсори – підприємці та підприємства громади), таки на славу постаралися, продумавши програму святкування до найменших дрібниць так, що було цікаво і дітлахам (для них організували веселощі та розваги з аніматорами), і дорослим, і, звичайно, молоді.

Усе дійство розгорнулося у сквері імені Тараса Шевченка. Там гостей свята зустрічали чималі овочево-фруктові композиції навчальних закладів Шацька, виставка робіт фотоконкурсу «Шацьк в об’єктиві» та конкурсу дитячого малюнка «Громада очима дітей». Для любителів посмакувати печеним м'ясом, ковбасами та різноманітними овочевими стравами працювала «Козацька кухня» зі Львова та виїзна торгівля. Любителі спорту також не залишились обділеними: для ддітей та дорослих організували спортивні змагання та забави.

1

Свято, як і годиться, розпочали з вітання та благословення настоятеля храму Різдва Богородиці – отця Миколи Вихора, та Гімну Шацька у виконанні колективів Шацької громади.

2

До земляків та гостей селища щирими словами звернулася господиня свята – виконуюча обов’язки голови Шацької ОТГ, секретар Людмила Цевух. Вітали зі святом і керівники району: голова районної ради Сергій Карпук та перший заступник голови Шацької РДА Віктор Плейтух, відзначивши, що в недалекому майбутньому Шацьк стане центром єдиної громади та, сподіваються, і центром туризму на Волині. Грамоти районної ради та райдержадміністрації та подарунки отримали Анатолій Постернак, Зінаїда Пех, Петро Пех, Надія Гірич, Сергій Сулім.

1

1

Вітали жителів громади поважні гості з Луцька - в.о.виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конончук  та консультанти Асоціації міст України, які працюють в області в межах проєкту «ПУЛЬС» – Валентин Малиновський, Василь Гром та Тамара Зубенко.

«Шацька громада – одна з наймолодших громад-членів Асоціації міст України. Цьогоріч депутати Шацької селищної ради ухвалили доленосне рішення про вступ громади до Асоціації міст України. Бажання громади підтримали у Києві й члени Правлінні АМУ. Після того, як Шацька селищна рада стала її членом, ми почали ще тісніше співпрацювати та допомагати ОТГ у вирішенні тих питань і проблем, які виникають у процесі децентралізаційної реформи та життя громади», – сказала Мар’яна Конончук, вітаючи громаду зі святом.

1

Щиро раділи шачани вітанням від представників санаторію «Лісова пісня» - заступника директора Петра Ткачука та працівниці закладу Олени Токарєвої. Не з порожніми руками завітали вони на свято: презентували для розіграшу у святковій лотереї 5 сертифікатів на лікувальні та косметичні процедури, 5 наборів фіточаїв, а також відзначили грамотами та грошовими презентами працівників здравниці, котрі проживають у селищі – Надію Голядинець, Ларису Хрущ, Галину Ковальчук, Галину Дударчук, Григорія Терету.

1

Відзначили шачан у номінаціях. «Творцем добрих справ» став підприємець Володимир Шум, «Бджілка-трудівниця» - прибиральниця КП «Будинкоуправління» Лілія Романюк (їй також від підприємиці Валентини Сергійчук подарували мішок цукру); «Добрим господарем» став Олександр Крат, у номінації «З любов’ю до людей» перемогла фармацевтка Лілія Цекот, «З Україною в серці» живе у селищі священник, військовий капелан.Роман Скірак. У номінації «Найкраща перукарня» за результатами опитування у соцмережі стала перукарня «Вікторія» (підприємиця Валентина Процик).

1

Свято вдалося на славу і завдяки численним виконавцям, які створювали святкову атмосферу своїми виступами. Так, глядачі сповна змогли насолодитися творчими виступами не лише місцевих артистів – колоритними та потужними чоловічими голосами з гурту «Отаман» та ансамблю «Марічка» (село Мельники), чарівними «Молодичками», виконавцями із сіл Самійличі та Положеве, Прип’ять, показом мод чарівними шачанками на осінню тематику від Шацького БДЮТ (керівниця Галина Хом'як), а й виконанням пісень артистів з інших районів, котрих привезли на свято представники громад.

1

Так, гаряче аплодували тепер уже зірці всеукраїнського масштабу – срібному переможцю проєкту «Голос.Діти» - старовижівчанину Ярославу Карпуку, переможниці та призерці численних вокальних конкурсів, звінкоголосій Каріні Левчук із Турійська, ансамблям з Вишнівської ОТГ та Згоранської сільради, запальному чоловічому дуету з Голоб.

1

2

1


1

1

1

2

1

1

1

1

1

1

1

2

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

 

Коментарі
24 Вересня 2019, 19:29
Чому у вас колір шрифту сірий?)
24 Вересня 2019, 23:51
&amp;quot;...колоритними та потужними чоловічими голосами з гурту «Отаман»...&amp;quot;<br/>Гурт називається &amp;quot;Гетьман&amp;quot;
25 Вересня 2019, 03:44
Російські прізвища — українською<br/>Передаємо їх якомога ближче до російського звучання, дотримуючись, однак, українського правопису.<br/>І. Російське е передається через українське е:<br/>- у ненаголошеному суфіксі -ев після шиплячих ж, ч, ш, щ, а також ц і р: Бестужев, Тютчев, Малишев, Федорищев, Брянцев, Токарев.<br/>Отже,Олена ТокарЕва!!!
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024