Що потрібно зробити молодятам Шацької ОТГ, перш ніж піти під вінець

16 Вересня 2019, 17:10
3184

Рано чи пізно настає той момент, коли двоє закоханих людей приймають важливе рішення бути разом, жити разом, вести спільний побут і, зрештою, стати чоловіком та дружиною перед Богом і законом.

Закінчився Успенський Піст і почався сезон весіль, який триватиме аж до Пилипівки – 28 листопада. Саме у цю пору в Україні найчастіше гуляють весілля. А яке ж весілля без державної реєстрації шлюбу? І тут виникає маса запитань: з чого почати, куди піти, як організувати церемонію, - йдеться на сторінці Шацької ОТГ у Facebook.

Отже, що потрібно зробити, перш ніж піти під вінець?

Найперше, звісно ж, подати заяву про шлюб. Для державної реєстрації шлюбу жінка та чоловік особисто подають заяву до органу державної реєстрації актів цивільного стану за їхнім вибором.
Після реорганізації районного відділу ДРАЦС у Шацькій об’єднаній територіальній громаді таким органом є виконавчий комітет Шацької селищної ради, яким державна реєстрація актів цивільного стану проводиться безпосередньо у відділі ЦНАП виконкому, що по вулиці 1 Травня, 2А у Шацьку. Тут і приймаються заяви про шлюб.
Реєструється шлюб після закінчення одного місяця з дня подання заяви. Враховуйте, що перебіг місячного терміну починається з наступного дня і закінчується у таке ж число наступного місяця. Відомий в Україні проект «Шлюб за добу» поки що не запроваджений у Шацьку, а тому все-таки місяць доведеться зачекати.

Особи, які бажають вступити до шлюбу, мають досягти шлюбного віку - 18 років на день його реєстрації. При поданні заяви про державну реєстрацію шлюбу потрібно пред'явити на посвідчення своєї особи паспорт або паспортний документ. Якщо ж ви раніше перебували у шлюбі, то треба мати з собою ще й документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу.

А отже, шановні молодята, якщо ви вже прийняли важливе рішення у своєму житті - а саме зареєструвати шлюб, тоді запрошуємо до Шацької селищної ради!

Відповідно до рішення виконкому у Шацькому ЦНАП тепер можливо за бажанням наречених замовити урочисту церемонію одруження у вихідні та святкові дні, у залі селищної ради або ж у будь-якому мальовничому куточку нашого краю. Адже красиві обітниці на природі звучать так романтично і створять незабутню атмосферу у день вашого шлюбу.

Щоб дізнатися більше, просто подзвоніть нам – 20-0-73.

Коментарі
17 Вересня 2019, 11:47
Отримати в мене благословення.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024