Село моє рідне, заквітчаний рай – в Положеві організували свято для громади

14 Вересня 2019, 12:00
5802

Положеве – відносно молоде село на мапі Шацької об’єднаної територіальної громади. Історичні джерела свідчать, що понад 100 років тому воно нараховувало 23 двори і 206 мешканців. Сьогодні Положеве славиться новобудовами, православною і греко-католицькою духовними святинями, родючими землями, ягідними плантаціями, а головне – працьовитими і щирими людьми. «Хто дбає, той і має», –  кажуть положівці. Цьогоріч з ініціативи місцевих жителів тут започаткували святкування Дня села.

Цієї події чекали з нетерпінням всі, чиє життя пов’язане з Положевом: представники громади, гості, вихідці з села, яких розкидало по світах. Бо це чудова нагода зустрітися, поговорити про життя і просто відпочити від щоденних турбот у приємній компанії, – пише газета «Новий погляд+».

5

8

 

І таки дочекалися! 8 вересня по-святковому вдягнені, усміхнені селяни сходилися до центру населеного пункту. Про те, щоб територія свята радувала око, подбала натхненниця й організаторка Дня села Людмила Березовська, завідуюча сільського клубу. Ошатна фотозона, невелика сцена під відкритим небом, зручні місця для глядачів, виїзна торгівля…

«Сьогодні історичний день – наше славне Положеве започатковує нову традицію, покликану ще більше об’єднати людей, вшанувати їхню працю, подарувати радість зустрічі батьків з дітьми, нагородити найдостойніших. Тож зі святом! Здоров’я вам, добра, любові, достатку, мирного неба і щедрого Божого благословення!» – такими словами привітав земляків Олександр Кусько, в.о. старости Самійличівського старостинського округу.

5

4

 

З особливою вдячністю керівник згадав про воїна АТО/ООС з Положева – Віктора Пеха, який захищав Україну від ворогів на буремному Сході, та вручив йому з нагоди свята грошову премію.

Боже благословення закликав на дружню сільську громаду священник Богдан Іващук, настоятель місцевого храму Преображення Господнього УГКЦ. А Людмила Цевух, в.о. Шацького селищного голови, побажала селу процвітання, а жителям – добробуту, хорошої роботи, достойної оплати праці.

Привітали селян також Віктор Плейтух, перший заступник голови Шацької РДА, та Володимир Бащук, помічник народного депутата України Степана Івахіва.

4

5

5

 

Гучними оплесками положівці зустрічали сільських рекордсменів, яким ведучі свята: Олексій Положевець та Аліна Пех вручали подарунки від організаторів та спонсорів. Нагороди отримали: подружжя, яке прожило в парі 50 років – Іван і Марія Пехи; наймолодша подружня пара – Олександр та Олена Положевці; наймолодша жителька Евеліна Федонюк, найстарший житель Пилип Положевець; батько-ювелір,  у якого 5 синів, – Валерій Челядин; іменинниці Юлія Демих і Дарина Степанюк; приймак, який  найдовше прожив з тещею, – Володимир Костюк; невістка, яка найдовше прожила зі свекрухою (23 роки), – Валентина Штандер. Пораділи гарним подарункам багатодітна сім’я Ростислава і Наталії Степанюків, які виростили 10 дітей, та бізнес-родина Олександра, Наталії Лончуків, котра відкриває і закриває в селі грибний і ягідний сезони.

Яке свято без концерту! Місцеві артисти на чолі з наставницею Людмилою Березовською і запрошені гості підготували яскраві творчі номери. Вокальний ансамбль Положівського сільського будинку культури «Вербиченька», співочий колектив із села Затишшя, дуети у складі Олександра Лончука і Станіслава Положевця, а також Олександри та Іванни Пиленків; окремі виконавці Наталія Мулявка, Ольга Степанюк, Соломія Лончук, Тетяна Гап’як подарували глядачам віночок українських пісень. Юні музикантки Анна і Марія Іващуки заграли для односельців мелодію на скрипках. Неперевершено перевтілилися в ролі сільських кумась Тетяна Чак і Марія Грицюк, в сварливих свекруху і невістку – Марія Положевець і Галина Пех. А наймолодші жителі села присвятили всім ліричний танець вальс.

3

4

 

Порадував положівців розіграш святкової лотереї, серед призів якої було безліч корисних для дому і господарства речей. Суперприз –пилосос –дістався Галині Челядин. Та найбільше пофортунило місцевому ветерану АТО/ООС Віктору Пеху, який виграв порося і дрова.

Завершилося свято дитячими розвагами: малечу веселили аніматори Фіксики: Нолик і Сімка. А в вечірню пору молодь досхочу танцювала на дискотеці.

В.о. старости Олександр Кусько пожартував на святі, що День села організувати – це все одно, що весілля зробити. Непросто, затратно, проте всі зусилля варті того, аби побачити усмішки односельців, подарунки в їхніх руках і щастя в очах. Організатори щиро подякували всім, хто допоміг фінансово у створенні свята: Шацькій селищній раді, товариствам «Буг-Агро» і «Волинська ягідка», благодійному фонду «Патріоти Волині», ДП «Шацьке УДЛГ» та «Прибузьке ЛГ», депутатові селищної ради Олександру Пиленку, підприємцям Світлані Голядинець, Ользі Бондар, Галині Шило та Василю Печуку.

3

4


3


4


4

4

4

6

5

5

4

4

5

5

3

3

4

5

4

4

4

5

4

5

4

4

5

4

3

3

3

 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром