У молодої мами з Демидівки пухлина мозку: збирають кошти на лікування

11 Вересня 2019, 11:23
1988

Необхідні кошти на лікування 22 річної Ольги Шкаравецької із Демидівки, у неї діагностували пухлину мозку.

Знайомі молодої жінки оголосили збір коштів на лікування. Про це у мережі Facebook пише Яринка Гринчук

«У нашій родині трапилась біда - у молодої матусі Олі Шкаравецької виявили пухлину в мозку. Їй всього 22 роки і в неї на руках - 6-місячне немовля. Олю оперують у Києві, та це лише перший етап на шляху до одужання. Проблему виявили ще у 2009 році, після того, як у Олі ослабла ліва сторона: рука і нога. Під час МРТ виявили пухлину головного мозку. У Київській обласній лікарні в нейрохірургічному відділенні під час повного обстеження встановили діагноз «Об’ємний процес правої скроневої ділянки головного мозку». Вже у 2010 році Олю направили на дообстеження в інститут головного мозку в Санкт-Петербург де виставили чіткий і такий важкий діагноз -доброякісна гліома правого зорового бугра і ніжки мозку в стадії крейдування. Однак оперувати лікарі не брались, мовляв молода і операція дуже важка, адже пухлина знаходилась практично в самому центрі голови, куди хірургам дуже важко дістатись.

Пухлина довгі роки не давала про себе знати, та цього року, черезз 6 місяців після пологів (кесерів розтин) у Олі з’явились сильні головні болі. Під час МРТ лікарі виявили ріст пухлини з подальшим набряком головного мозку. Олю відразу направили в нейрохірургічний центр у клініку «Феофанія» в Києві.

Лікарі взялись за дообстеження - проведення біопсії і гістології, без чого вони не можуть призначити подальшого лікування. А це важка операція на черепі. Також Олі зроблять шунтування головного мозку, оскільки новоутворення викликає оклюзійну гідроцефалію. (результати обстежень додаємо)», – йдеться у дописі.

Вартість хірургічного втручання понад 100 000 гривень. Перебування в реанімації, яке чекає жінку пасля операції, коштуватиме близько 20 000 гривень у день.Скільки часу там пробуде хвора – не відомо.

Рідні та близькі доклали максимум зусиль та використали усі можливі фінанси. Однак цього недостатньо, а тому вони звернутаються по допомогу до небайдужих.

Гроші можна перерахувати на картку чоловіка
4149 4991 2903 1843 (ПриватБанк)
Шкаравецький Юрій Васильович
або на картку Олі
4731 2191 1645 8344 (ПриватБанк)
Шкаравецька (Шевчук) Ольга Валентинівна






 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024