В Шацьку обговорили проведення освітньої кампанії «Безпечний пішохід»

09 Вересня 2019, 14:20
2614

У Шацькій ОТГ, яка є учасником проєкту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», що співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми Tранскордонного Cпівробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, відбулася робоча зустріч.

Про це йдеться на сторінці Муніципальної установи «Агентство розвитку Єврорегіону Буг» у Facebook.

Ця робоча поїздка була здійснена з метою обговорення практичних аспектів проведення освітньої кампанії «Безпечний пішохід» в Шацькій ОТГ та застосування інструментів візуалізації проєкту.

В зустрічі взяли участь:
- Людмила Цевух – в.о. селищного голови – секретар Шацької селищної ради;
- Анатолiй Павлей – начальник гуманiтарного вiддiлу Шацької селищної ради;
- Iван Гінчук – в.о. старости Прип'ятського старостинського округу Шацької селищної ради;
- Валерiй Михальчук – директор ОЗ НВК "ЗОШ I-III ст. – гiмназiї" смт Шацьк;
- Олена Голядинець – заступник директора з виховної роботи ОЗ НВК "ЗОШ I-III ст. – гiмназiї" смт Шацьк;
- Анатолій Пінкевич – начальник районного сектору УДСНС України у Волинськiй областi.


 

В ході робочої поїздки відвідали МПО.
Місцева пожежна охорона (МПО) при Шацькій селищній раді створена відповідно до рішення Шацької селищної ради від 2 листопада 2016 року № 10-2/6 для забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах Шацької селищної ради. Основними завданнями МПО є: гасіння пожеж, рятування людей та подання допомоги в ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха, а також здійснення заходів із запобігання пожежам та нещасним випадкам на них.

До складу Шацької ОТГ входять 11 населених пунктів (1 селище, 10 сіл), 8 з яких об'єднані у 2 старостинські округи. Шацька ОТГ охоплює населення 8 785 осіб.

МПО Шацької селищної ради знаходиться на територiї Прип'ятського старостинського округу. Наявний пожежний автомобiль 1979 року випуску.

1

 

У разi виникнення пожежi МПО обслуговує Прип'ятський, Самiйличiвський старостинськi округи, допомагає в гасiннi пожеж районному сектору УДСНС України у Волинськiй областi. А також часто МПО виїжджає на гасiння пожеж в сусiднiй Старовижiвський район.

А завдяки проєкту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області» Шацька ОТГ як учасник проєкту створила добровільний пожежно-рятувальний підрозділ.

Так добровільним пожежно-рятувальним підрозділом буде здійснюватися до прибуття професійних рятувальників надання першочергової допомоги у випадку надзвичайної ситуації, що буде впливати на зменшення часу очікування на допомогу під час надзвичайної ситуації.

Такі ж робочі поїздки відбудуться в усі ОТГ, що є учасниками проєкту. Освітня кампанія «Безпечний пішохід», як і всі інші заходи, будуть впроваджені на всій території дії проєкту.

1

2

4

2

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром