Положівські школярі «флешмоблять» та збирають кошти для діток, котрі не можуть відвідувати школу

07 Вересня 2019, 18:20
3352

Доброта, милосердя, співчуття, взаємодопомога…

Ці слова стали не просто порожніми звуками для учнів початкової школи-філії села Положево під час першого уроку в навчальному закладі. Вчителі разом із учнями вирішили провести його не так, як завжди: у класі за партами чи біля дошки, слухаючи розповідь учителя.

Натомість зробивши червоні картки із намальованими сердечками та написами «Дякуємо! Я люблю Бога! Я люблю Україну! Я люблю вас!» поїхали разом до Шацька. Тут дітки разом із вчителями завітали чи не в кожну організацію, де проводили невеличкий флешмоб.

Мета такої акції – зібрати кошти для лікування шачанина Андрія Хотинського, котрий через онкохворобу не може відвідувати школу та потребує операції. Також діти кажуть, що розподілять суму, яку вдасться назбирати, між іншими особливими та хворими дітьми, котрі через певні обставини не можуть відвідувати школу, знаходитись у галасливому дитячому колективі.

«Думаємо, що дітям не на словах, а на ділі треба показувати, що таке взаємодопомога, співчуття, любов до ближнього. Вони мають знати, що серед них є діти, котрі через хворобу чи інші обставини не можуть знаходитись серед них, радіти життю, сміятися та гратися, сидіти за партою разом зі своїми друзями. І саме таким дітям найбільше потрібна підтримка їхніх друзів», – переконані педагоги.

Нагадаємо, у 12-річного жителя Шацька Андрія Хотинського медики діагностували злоякісне новоутворення. У  хлопця, який закінчив 6 клас Шацької гімназії, виявили саркому м'яких тканин лівого передпліччя. На дитину чекає довготривале і складне лікування: три курси хіміотерапії, операція, променева терапія, заходи з відновлення та реабілітації.

В хлопчика нещодавно померла мама, його виховують бабуся з дідусем і тато. Необхідних коштів на лікування напівсироти родина не має, тому просить небайдужих людей допомогти їм фінансово, а також підтримати хворого Андрійка молитовно.

Телефон бабусі: 098 893 11 58 (Галина Федорівна).

Кошти можна перераховувати на картку ПриватБанку за номером: 5168 7573 9281 2121 (батько Хотинський Ярослав Тимофійович).

4

4

3

4

2

3

3

4

3

3

3

Віта ШЕПЕЛЯ

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром