Як у Шацькому районі дбають про розвиток малого бізнесу

06 Вересня 2019, 13:41
1744

Для підприємців Шацького району провели бліц-навчання.

5 вересня у приміщенні Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості відбулося бліц-навчання для фізичних осіб- підприємців щодо підтримки розвитку малого бізнесу, – інформують у Шацькій районній філії Волинського ОЦЗ.

У ньому взяли участь представники Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості, управління Пенсійного фонду, органів Державної фіскальної служби, виконавчого комітету Шацької селищної ради та підприємці району.

Головна мета навчання – сприяння розвитку малого бізнесу, зокрема, уникненню проблем між роботодавцями та найманими працівниками на основі дотримання норм законодавства про працю, які завжди є актуальними.
До присутніх звернулася Мирослава Терета, директорка Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості, з інформацією про надання послуг державною службою зайнятості фізичним особам-підприємцям та підтримку розвитку малого бізнесу в межах компетенції служби.
Окрім цього, вона розповіла про сучасний стан ринку праці, попит і пропозицію робочої сили, професійно-кваліфікаційний склад безробітних, які перебувають на обліку в районній філії.


 

Головна державна ревізорка-інспекторка Любомльського Управління ГУДФС у Волинській області Олена Пех повідомила про обрання системи оподаткування фізичних осіб-підприємців, зосередивши увагу присутніх на змінах в оподаткуванні суб’єктів економічної діяльності у 2019 році. Також ознайомила учасників з правилами реєстрації підприємницької діяльності, видами та ставками податків, які потрібно буде сплачувати.

Питання зарахування періоду зайнятості підприємницькою діяльністю до страхового стажу при призначенні пенсій та нововведення у сфері пенсійного законодавства висвітлила заступниця начальника Шацько-Любомльського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Олена Лончук. Зокрема, посадовиця закцентувала увагу присутніх на Постанові Кабінету Міністрів України, відповідно до якого періоди провадження підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, в тому числі, із застосуванням фіксованого податку, з 1 січня 1998 року по 31.12.2003рік зараховуються до трудового стажу фізичних осіб-підприємців на підставі довідки про реєстрацію особи як суб’єкта підприємницької діяльності, а з січня 2004 року по 31 грудня 2017 року за бажанням особи – за умови сплати страхових внесків (єдиного внеску) незалежно від суми сплачених коштів.
Також Олена Володимирівна надала змістовні відповіді на конкретні запитання підприємців.

Про інструменти підтримки розвитку малого бізнесу в громаді розповіла Оксана Тимошук, головна спеціалістка-інспекторка праці відділу економічного розвитку, комунального майна, містобудування та архітектури Виконавчого комітету Шацької селищної ради (ОТГ).

На завершення бліц-навчання Наталя Литвинюк, заступниця начальника відділу надання соціальних послуг, резюмувала: «Сподіваємось, що отримані знання дадуть вам можливість уникнути непорозумінь в роботі. Ми завжди раді надати професійні консультації та різнопланові роз’яснення, а також практичну допомогу у вирішенні кадрових питань у межах нашої компетенції».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром