Шацькі лісівники впорядковують рекреаційні пункти і бережуть ліс від вогню

03 Вересня 2019, 16:10
Головний лісничий ДП «Шацьке УДЛГ» Микола Кузнєцов 2702
Головний лісничий ДП «Шацьке УДЛГ» Микола Кузнєцов

Добігає кінця сезон відпочинку на Шацьких озерах. Тисячі туристів зі всієї України із заздрістю спостерігали за тими, кому випало жити і працювати поблизу перлини Волині. 

Шацький край, крім озер, славиться ще й лісами. Тут працюють сотні лісівників. Від них і дізнаємося, що таке працювати серед краси, – інформують у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Головний лісничий ДП «Шацьке УДЛГ» Микола Кузнєцов розповідає, що збільшення у декілька разів потоку людей  потребує великої роботи над збереженням лісів.

Від весни і до сьогодні на Волині утримується найвищий клас пожежної безпеки. Патрулювання лісів  за такого притоку відпочивальників – першочергова опція лісової охорони.

На жаль, ще не швидко наші відпочивальники, які голосно потребують європейського сервісу на Шацьких озерах, будуть по-європейськи справлятись зі сміттям… Доводиться це робити лісівникам. І в лісових масивах, особливо тих, що поблизу зон відпочинку, і в рекреаційних пунктах.

І такі обов’язки у шацьких лісівників – справа додаткова, майже «хобі». Тому що виконання основних лісівничих завдань ніхто не відміняв.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024