День знань у Шацькій школі-гімназії: як це було

02 Вересня 2019, 16:30
6513

День знань у опорному закладі «НВК ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк» завжди проходив яскраво та насичено.

Понад п’ять сотень школярів зібралися зранку на шкільному подвір’ї, серед яких – першокласники та учні 11 класу, котрі востаннє сядуть за свої шкільні парти. А зустріли одинадцятикласники майбутніх школяриків з їхніми першими наставниками аркою з вишитих рушників, через яку ті пройшли під бурхливі оплески.

2

3

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні бійців, серед яких – випускник навчального закладу, Герой Сергій Мокренко.

Традиційно молитвою та вітаннями та благословінням священника – настоятеля Свято-Михайлівського храму, отця Романа Скірака, розпочалася урочиста лінійка. Також священник побажав дітям сили, натхнення, любові до ближнього та зростати гідними громадянами своєї держави. А також окропив дітей свяченою водою.

4

Директор навчального закладу Валерій Михальчук щиро привітав чималеньку шкільну родину з початком нового навчального року, побажавши дітям натхнення, а вчителям – мудрості та терпіння. Він також грамотами відзначив кращих учнів школи за відмінне навчання та перемоги в олімпіадах і конкурсах.

2

Не з порожніми руками завітала на свято виконуюча обов’язки голови Шацької ОТГ, секретар Людмила Цевух. Вона подякувала вчителям за їхню нелегку роботу у навчанні та вихованні молодого покоління, а дітям – за старанність та високі результати у навчанні та досягнення у спорті, перемогах у різноманітних конкурсах. Преміями вона відзначила кращих вихованців Шацької ДЮСШ, котрі протягом року наполегливо здобували медалі до своєї скарбнички.

2

Завітали на свято Фея Знань разом із Буквариком, котрий вручив ключі першій вчительці першокласників.  Згодом для усієї учнівської родини пролунав перший шкільний дзвінок, сповіщаючи про початок нового навчального року.

А вже після урочистої лінійки діти разом зі своїми класними керівниками побували на імпровізованих майданчиках, розташованих на чималому подвір'ї навчального закладу, де були в цікавій формі представлені кожен з навчальних предметів школи. Окрім того, для дітей та батьків облаштували святкову шкільну фотозону, де після лінійки фотографувалися усі охочі.

2

3

3

2

2

4

2

3

2

4

3

2

5

2

2

4

2

2

2

3

3

6

2

2

4

3

4

2

2

2

3

3

1

1

2

2

1

2


2

2


1


4

2

Віта ШЕПЕЛЯ

Коментарі
02 Вересня 2019, 21:26
Як приємно і трепетно було чути сьогодні на подвір"ї української школи-молитву рідною українською мовою. Є сподівання і надія, що в наших серцях та серцях наших дітей разом зі словами молитви, посіється і проросте справжній дух патріотизму, любов до рідного краю. Віриться, що ми хоч і на шостому році війни, але зрозуміли-наші подвійні стандарти дорого коштують майбутнім поколінням. Бо той цвіт нації, який поляг за мирне життя на сході мріяв бути і вчителем, і лікарем, і інженером, або й просто хорошою людиною. Ціна материнських сліз-незбагнена, пам"ятаймо про це!!!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024