Сергій Віннічук взяв участь у конференції «Україна на шляху децентралізації освіти».

29 Листопада 2016, 09:30
1346

Днями у Києві на НСК «Олімпійський» відбулася конференція «Україна на шляху децентралізації освіти».

Метою конференції став розгляд перебігу та перспектив реформи децентралізації в системі загальної середньої освіти (висвітлення здобутків, ідентифікація основних перепон, окреслення подальших кроків), - інформує сайт профспілки працівників освіти і науки в Україні.

У відкритті конференції взяли участь Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, народні депутати, міжнародні експерти, ЗМІ.  Представники органів влади підчас вітальних слів запевнили, що весь шлях децентралізації у освіті буде уважно відслідковуватися і підтримуватися владою.

Загалом захід зібрав учителів, директорів шкіл, представників обласних департаментів освіти, представників громад з усієї України, усього – понад 300 осіб. Також у роботі конференції активну участь взяв Сергій Віннічук, Шацький селищний голова. 

Під час роботи конференції було розглянуто перебіг реформи децентралізації в системі загальної середньої освіти та відкрито діалог між усіма учасниками реформи.

Представники різних регіонів України обмінялися досвідом і проаналізували переваги та недоліки реформи освіти, обговорили виклики, а також спланували, що робити далі освітянам, аби досягти реальних зрушень у галузі.

Сергій Віннічук у своєму виступі перед учасниками форуму розповів, як проходить реформа децентралізації в системі освіти Шацької селищної об'єднаної територіальної громади, за якими критеріями визначатиметься опорна школа, не оминув і проблематичні питання.

-На наступний рік держава закладе великі кошти на опорні школи, зокрема 300 мільйонів гривень - на оснащення кабінетів і 200 мільйонів гривень - на шкільні автобуси. Тому сподіваюся, що основні етапи освітянської реформи за такої підтримки пройдуть у Шацькій громаді безболісно, - прокоментував почуте на конференції Сергій Миколайович. 


 

Коментарі
29 Листопада 2016, 23:57
200 млн це сума звучна але це тільки125 автобусів іщо то є для укрвїни
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024