Учнів та вчителів Шацького району можуть не пустити до школи без обов’язкових щеплень

28 Серпня 2019, 14:00
3940

Рекомендація Міністерства освіти та Міністерства здоров’я – не допускати до навчання у школах дітей, котрі не мають обов’яз­кових щеплень (окрім тих, кому робити їх не можна за станом здоров’я).

Про це розповіла на щорічній серпневій конференції освітян Шацького району начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА Людмила Єрофєєва.

В такому разі батьки мають забезпечувати індивідуальну форму навчання. Проте, як відзначила головна освітянка району, такій кількості невак­цинованих дітей організувати навчання фі­зично та фінансово неможливо, хоч це є на відповідальності самих батьків. Не матимуть допуску до роботи і вчителі, у яких немає відповідних щеплень.

«Хотілося б звернути увагу на те, що Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки закликають батьків до 1 вересня зробити дітям усі необхідні за Національним календарем щеплення. Невакциновані діти, за винятком тих, які мають медичні протипоказання до вакцинації,  не зможуть відвідувати дитячі садки та школи з іншими учнями. Про це наголошували під час пресконференції в.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та міністр освіти і науки Лілії Гриневич. Адже стаття 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає, що дітям, які не отримали щеплень за Національним календарем, відвідувати заклади освіти не дозволяється», – зазначила Людмила Єрофєєва.

 

Cаме ця норма покликана захистити здоров’я та життя дітей, адже в Україні спостерігається ускладнена епідемічна ситуація та вже два роки триває спалах кору. Перебування нещеплених дітей в організованих колективах створює ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб, що є загрозою для життя та здоров’я не лише учнів, а й членів їхніх сімей та працівників закладів освіти.

В умовах колективу невакцинованих дітей інфекція поширюється дуже швидко. І саме тому щоразу з початком навчального року кількість хворих на інфекційні хвороби різко зростає. Цього року в обох міністерствах хочуть запобігти цьому заздалегідь.

Раніше Верховний суд підтвердив, що садочки і школи мають право не допускати невакцинованих дітей до освітніх закладів. У Постанові йдеться про те, що держава має забезпечити баланс між правом дитини отримати освіту і правами інших дітей. Згідно зі статтею 53 Конституції України, яка має вищу юридичну силу понад будь-який інший закон, кожен має право на освіту, але  «людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю» (стаття 3 Конституції). Тому запобігання поширенню інфекційних хвороб є прямим обов‘язком держави та її громадян, аби цю найвищу цінність зберегти.

Тому коли індивідуальний інтерес протиставляється загальному інтересу суспільства, то перевагу має загальне благо на безпеку та охорону здоров’я. Це рішення – остаточне в справі, яка розглядалася в судах різних інстанцій ще з 2016 року, та не підлягає оскарженню.

Коментарі
28 Серпня 2019, 17:42
200 грн і допуск за 10 хвилин.
28 Серпня 2019, 19:03
Рекомендація не є заборона. Конституція України. Стаття 53 Конституції України: «Повна загальна середня освіта є обов'язковою. Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах. Цікаво, як можуть заборонити конституційне право людини?
29 Серпня 2019, 03:02
А ст. 364 КК України ніхто не відміняв. А Єрофеєва і все райво отримали прививки?
29 Серпня 2019, 03:07
Сьогодні в Україні відсутній будь-який законодавчий механізм, який надає повноваження працівнику школи чи дитсадику не допускати дитину до закладів освіти, а тому їхнє фізичне недопущення є фактом вчинення злочину, передбаченого ст. 364 ККУ.
29 Серпня 2019, 10:42
Корупція ІНФО<br/>26 серпня, 07:22 - Відповісти<br/> 0 <br/>А як будуть долати розрив між теорією і практикою, освітою й виробництвом в ЛВПУ? Неугодного майстра зварювальників батов за ПРАВДУ звільнив- вигнав, не дивлячись на те, що саме зварювальна майстерня давала основний прибуток училищу від виробничої діяльності. Ключі від майстерні перейшли до старшого майстра, який успішно її розікрав. З приходом в училище директора Романюка, максимчук списав новий фрезерний верстат токарної майстерні і відправив його за вказаною директором адресою....на даному етапі крадії під чутким *кришуванням* владців і правоохоронців &amp;quot;приробили ноги&amp;quot; КАЛОРИФЕРНІЙ ! ! ! Після цієї оборудки максимчук став управляючим романюком і постійно &amp;quot;спускав на тормозах&amp;quot; питання набору групи зварювальників.... 17 січня 2019р. Білоус написав заяву на поновлення його на роботі. Дирекція якби не проти поновлення Білоуса, але проти управляючий директором, який прекрасно розуміє, що повернення незаконно звільненого майстра може закінчитись &amp;quot;каталажкою&amp;quot; для управляючого.... 18.03.2019 за направлення центру зайнятості на вакансію ( більше 20 років Білоус підходив - випускав так звані середні групи ГАЗОЕЛЕКТРОЗВАРЮВАЛЬНИКІВ , ЗВАРЮВАЛЬКИКІВ НА НАПІВАВТОМАТИЧНИХ І АВТОМАТИЧНИХ МАШИНАХ , КОНТРОЛЕРІВ ЗВАРЮВАЛИНИХ РОБІТ ; ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИКІВ НАПРАВЛЕНИХ НА ПІДГОТОВКУ і перепідготовку ЦЗ - центрами зайнятості) , а от рагульсько-колгоспний парадокс для підготовки низької навіть можна назвати НАЙНИЖЧОЇ кваліфікаційної категорії складності &amp;quot; ЗВАРНИК РУЧНОГО ЗВАРЮВАННЯ &amp;quot; _ не підходить ??? ! ! ! От і товчуть воду в ступі й по сьогодні і невідомо, як і коли це все закінчиться. Якби управління освіти думало про навчальний процес в училищі, то вже давно звільнило б і свого директора, його управляючого і засудженого злочинця батова. На разі чомусь чекають з моря погоди . Ймовірна причина &amp;quot;чекання&amp;quot; - залежність управління від всіх трьох хероїв училища ...
29 Серпня 2019, 11:43
Как работает мед мафия
29 Серпня 2019, 11:47
обязанность вакцинации от кори в Германии для воспитанников детсадов и школьников вступит в силу 1 марта 2020 года. Штраф будет достигать 2500 евро.
29 Серпня 2019, 11:49
Обязательная вакцинация будет введена также для нянь, персонала детсадов, школ, сотрудников медицинских и других общественных учреждений, в том числе центров для беженцев.
03 Вересня 2019, 19:32
По перше - це РЕКОМЕНДАЦІЇ, значить, НЕ ОБОВ'ЯЗКОВІ до виконання!<br/>СПЕЛИСЬ два злочинні міністерства!<br/>Батькам потрібно знати, Що у ТРАМПА зоровий до прививки син захворів аутизмом - НЕВИЛІКОВНЕ!<br/>Педіатр Гейтса - найбагатшого паразита Землі- публічно зізнався, що діти Гейтса не отримали жодної прививки за все життя.На млрд $ ПАРАЗИТИ вакцинують населення Африки, поширюючи лабораторні хвороби, яких світ не бачив.Бережімо наших крихіток, бо коли трапиться біда, ніхто вам не допоможе, а винними будете Ви!
03 Вересня 2019, 19:37
Якщо батьки тупо вірять у добрі наміри ротшильдського воозу відносно вакцин, зробіть хоча би наступне -<br/>На контейнері, де містятся вакцини, прикріплено документ з вмістом вакцини.<br/>Перепишіть складові і в інеті почитайте, що цу за речовини.
03 Вересня 2019, 22:07
А де мої два коментарі?<br/>Це у вас в лопухах така модерація?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024