На Люцимері зловили браконьєра, який ловив рибу сіткою

23 Серпня 2019, 13:30
4857

Волинський рибоохоронний патруль спільно з громадськими інспекторами 21 серпня здійснив рибоохоронний рейд на території Шацького національного природного парку.

Рейд здійснили на озері Люцимер, поблизу смт Шацьк, – повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Близько 6 години ранку було викрито чоловіка, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – однією риболовецькою сіткою.

Наступного дня рейдова група зафіксувала аналогічне правопорушення. Інцидент стався на річці Стир, поблизу м. Берестечко Горохівського району Волинської області. У громадянина вилучено заборонені знаряддя лову – два «екрани». Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районних судів для притягнення громадян до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

За минулий тиждень інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 20 порушень правил рибальства.


 

Фото Волинського рибоохоронного патруля

Коментарі
23 Серпня 2019, 20:02
Не заплатив інспектору. Які лицеміри
25 Серпня 2019, 20:30
Не стидно таку показуху робити. А як на рахунок браконьєрів "в законі", які ставлять сітки кілометром в любу пору? І ту рибу, яку запускали селищна рада з місцевими активістами вже через місяць продавали на шацькому ринку?Ви хоча б улов показали. Наловив зі страху в шорти. Але на фото не видно
26 Серпня 2019, 12:50
Дуже прикро читати таку статтю. Люди, яких покриває парк, ставлять сітки кілометрами. Всі прекрасно знають, хто ці люди, адже вони мають не поганий бізнес на копченій та в'яленій рибі. Ніяке зариблення не допоможе збільшити кількість риби в озерах, потрібно боротись із браконьєрами, хочаб раз в тиждень випливати рибінспекції на кожне озеро і знімати сітки, а браконьєрів штрафувати по повній програмі. Жаль, що Христецька крім "облаштованого" пляжу більш нічого не бачить... Надіюсь, що директор парку і на це зверне увагу, але наврядчи...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром