21 серпня в Шацьку: ювілей відзначає водій комунального підприємства Валентин Музичук

21 Серпня 2019, 09:35
2024

Цитата дня: «Щоби бути кращим другом, нема потреби бути собакою».

Цей день в історії:

1911 - пограбування століття: була викрадена з Лувру (Париж) картина Леонардо да Вінчі «Мона Ліза», геніальне творіння було знайдено через два роки в Італії.

1945 - в СРСР були припинені поставки із США по ленд-лізу (державна програма, за якою американці передавали своїм союзникам у Другій світовій війні боєприпаси, техніку, продовольство і стратегічну сировину, включаючи нафтопродукти).

1959 - Гаваї стали 50-м штатом США.

1968 - закінчення реформ Празької весни: до Чехословаччини за наказом з Москви вводяться війська країн Організації Варшавського договору.

1981 - кліматологи вперше почали подавати сигнали про загрозу глобального потепління на Землі.

1986 - уряд СРСР визнало причиною катастрофи на Чорнобильській АЕС халатність персоналу.

1999 - Болгарія назавжди пориває з комуністичним минулим: у Софії з п'ятої спроби підірвано мавзолей, де до 1990 року лежало тіло Георгія Димитрова (був відомий як «болгарський Ленін»)

Іменинники:. Йосип, Герман, Мойсей, Григорій, Мирон, Омелян, Леонід, Микола та Федір.

Сьогодні славний життжєвий ювілей - 50-річчя з дня народження - відзначає водій автотранспортних засобів КП «Будинкоуправління» Музичук Валентин Іванович. Колеги по роботі щиро вітають ювіляра і зичать козацького здоров'я, благополуччя у родині, миру, злагоди і достатку!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Гряда: пляж, вулиця та мода

Погода

З ранку до самого вечора небо у Шацьку буде вкрите хмарами. Удень очікується дощ із грозою, проте до вечора він повинен закінчитися. Температура +20 +28.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам'ять святителя Мирона, єпископа Критського. У народі святого називали Мирон Вітрогон і говорили: «Мирони-Вітрогони пилюку по дорозі гонять, по красному літу стогнуть», так як у цей день бувають сильні вітри. У минулі часи помітили, «який Мирон - такий січень».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024