У Польщі хотіли припинити проведення Днів добросусідства в Шацькому районі

15 Серпня 2019, 16:40
Тимчасовий міст через річку Західний Буг 9052
Тимчасовий міст через річку Західний Буг

Польща хотіла припинити практику Днів добросусідства на території Шацького району.

Про це пoвідoмило польське видання Lublin112.pl.

Нагадаємо, цьогоріч 56-метровий понтонний міст через річку Західний Буг тимчасово з’єднав на три дні (9-11 серпня) Україну та Польщу в рамках проведення Днів українсько-польського добросусідства. Пункт пропуску відкрили 9 серпня о 9:00 (за польським часом), а зачинили о 22:00, 11 серпня. Доступний він був для пішоходів та велосипедистів. 

Польська сторона поінформувала, що цього року востаннє проводитимуться Дні добросусідства, в рамках яких можна буде перетинати кордон в пункті «Адамчуки-Збереже». Попри досить велику популярність серед туристів (у 2018 році ним скористалося понад 40 тисяч осіб), цей пункт пропуску більше не відкриватимуть через відсутність інфраструктури.

«Вина – на боці України, яка так і не знайшла можливості реалізувати проєкт з побудови повноцінного переходу, незважаючи на те, що розмови про це велися довгі роки. Проєкт мав включати будівництво мосту через річку Західний Буг, основних і допоміжних об’єктів сервісної зони кордонного переходу, підведення інженерних мереж, визначення основних напрямків руху транспортних засобів від автомобільного пункту пропуску «Адамчуки» на українській стороні, будівництво автомобільних доріг та під’їзних шляхів.
У зв’язку з відсутністю будь-яких позитивних зрушень Польща вирішила припинити практику Днів добросусідства для пункту пропуску через Західний Буг» –
йдеться в матеріалі.

Читайте також: В Адамчуках стартували ювілейні Європейські дні добросусідства

Заяву прокоментував Віктор Плейтух, перший заступник голови Шацької райдержадміністрації:

«Ця думка прозвучала від польської делегації і під час проведення Європейських днів добросусідства. Звичайно, українська сторона зробила певні кроки для того, аби в районі Адамчуки-Збереже запрацював постійний перехід, проте цього виявилося недостатньо. Втім, під час спільних зустрічей поляки відзначили, що тимчасовий пункт пропуску є дуже популярним серед громадян обох держав, тому, можливо, практика проведення Європейських днів добросусідства буде продовжена».

Більше того, у Волинській обласній раді запропонували, щоб понтонний міст, який слугує символом дружби під час щорічної акції «Європейські дні добросусідства» в Шацькому районі, працював не лише під час самого фестивалю, а й упродовж двох місяців у розпал відпочинкового сезону на озерах. Наразі вивчаються можливості для реалізації цієї ідеї як з української, так і з польської сторін.

Коментарі
16 Серпня 2019, 01:40
А скільки жадібних і тупих багатіїв земель в Адамчуках накупляли.. І губернатор Савченко хвалився...
16 Серпня 2019, 11:59
вже пора осознавати що мова віра та армія не головне все ж таки гроші рулять нада все ж таки по інакшому думати
16 Серпня 2019, 16:26
Зробити Шацький район "курортною столицею світу" (по аналогу НЬЮ - Васюки - шахматна столиця світу) - про це вішали "лапшу" голядинські горе керівники-авантюристи, які тільки на оренді озера Прибич вкрали 40 млн. грн. ( є рішення Ковельського суду), за які можна було б частково побудувати інфраструктуру, але для цього треба мати хоча б трохи совісті і не стільки жадності.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024