15 серпня в Шацьку: яка погода на Степана – таким буде і вересень

15 Серпня 2019, 09:30
1336 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Умій цінувати того, хто без тебе не може, і не женись за тим, хто щасливий і без тебе.»

Цей день в історії:

1835 - запатентована пральна машина з обертовим барабаном (представляла собою дерев'яний ящик з рухомою рамою).

1877 - Томас Едісон запропонував використовувати як вітання при спілкуванні по телефону слово "hello".

1914 - вперше через Панамський канал (з'єднує Атлантичний і Тихий океан) проходить судно.

1920 - війська Червоної армії зазнають поразки у Варшавській битві (британські історики включили його в список 18 найбільш видатних переломних битв у світовій історії), це дозволило полякам почати мирні переговори і добитися на них істотних поступок від більшовиків.

1921 - шведський полярний дослідник Фрітьоф Нансен в Женеві (Швейцарія) очолив міжнародну конференцію з питань допомоги голодуючим Росії (однією з причин голоду була тривала Громадянська війна).

1944 - у ході Другої світової війни німці почали відходити на Лінію Зігфріда (система фортифікаційних оборонних споруд, окремі її елементи використовуються і сьогодні, зокрема військами НАТО).

1994 - у Францію доставлений Ілліч Рамірес Санчес (відомий як Карлос Шакал): один з найвідоміших і небезпечних терористів-найманців XX століття (історія цієї людини стала сценарієм для багатьох фільмів).

Іменинники: Василь, Степан

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Красуні в бікіні: гарячі фото Світязьких спокусниць в Instagram-2

Погода

У Шацьку похмура погода у другій половині дня відступить, але вже ввечері небо знову затягнеться хмарами. Без опадів. Температура +13 +20.

Народний прогноз погоди

У цей день відзначається перенесення із Єрусалиму до Константинополя мощів первомученика Стефана (Степана). Степан вважається покровителем коней. Наші пращури помітили, яка погода на Степана - такий і вересень буде. А по тому, які дні 15-19 серпня, визначали погоду на вересень-січень. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024