14 серпня в Шацьку: день народження святкує начальниця Шацького відділення ПриватБанку

14 Серпня 2019, 09:35
Юлія Вишнева 3037
Юлія Вишнева

Цитата дня: «Гроші для розумних людей є засобом, для дурнів - метою». Адріан Декурсель

Цей день в історії: 

1385 — Польща і Литва уклали Кревську унію, що передбачала об'єднання цих країн в єдину державу.

1457 — надруковано першу книгу, дата виходу у світ якої точно відома.

1775 — Катерина ІІ видала імператорський маніфест, яким офіційно ліквідували запорізьке козацтво.

1916 — в ході Першої світової війни почалися бої Українських січових стрільців (УСС) за гору Лисоню в складі австро-угорської армії проти російських військ.

1980 — на Ленінській верфі у Ґданську (Польська Народна Республіка) під проводом Леха Валенси 17000 робітників починають страйк, що став початком демократизації Польщі і повалення комуністичного уряду Ярузельського.

1992 — розпочався грузино-абхазький конфлікт

Іменинники: Тимофій, Олександр, Дмитро, Леонтій (Левко), Федір та Софія

Сьогодні день народження відзначає начальниця Шацького відділення ПриватБанку Юлія Вишинева. Район.Шацьк щиро вітає іменинницю і бажає любові від найрідніших людей, поваги та взаєморозуміння - від колег та друзів, а життя було сповнене лише сонячними днями!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Як на Світязі золото шукають

На озері Світязь часто можна зустріти людей, які металошукачем знаходять металеві вироби у воді. Тож, журналісти поспілкувались з одним таким чоловіком. Він блукав озером із металошукачем в руках, яким постійно водив під водою. На голові - навушники, а збоку, на поясі сумка.

1

Погода

У Шацьку протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ йтиме весь час. У другій половині дня він посилиться і не заспокоїться до самого вечора. Температура повітря +17 +20

Народний прогноз погоди

14 серпня відзначається свято Походження Хреста Господнього (Перший Спас). Наші пращури говорили, що у Спаса всього в запасі: і дощ, і вітер, і різна погода, тобто погоду у цей день передбачити було складно. Якщо все-таки у цей день буде дощ, то мало пожеж буває. З цього дня починаються проводи літа, може бути перший ранній нічний заморозок, початок холодних рос.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024