Шачани запалили свічки в пам'ять про вбитих голодом

26 Листопада 2016, 16:40
1664

В останню суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів, штучно організованих радянською владою. Цьогоріч цей день припав на 26 листопада.

На площі біля Шацького районного будинку культури зібралися небайдужі шачани, керівництво селища і району, аби взяти участь у поминальному заході. Ведучі Вікторія Ягодинець та Марія Шпак нагадали присутнім страшні цифри свідомого винищення мільйонів українців.

Масовий голод в країні, спрямований на геноцид українського народу, став національною трагедією і був визнаний на міжнародному рівні – на цьому наголосили під час виступів Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької районної державної адміністрації, та Сергій Карпук, голова Шацької районної ради.

Помолився за вбитих голодом співвітчизників протоієрей Володимир Гичка, настоятель Свято-Онуфріївського храму смт Шацьк.

А рівно о 16.00 з хвилини мовчання розпочалася всеукраїнська акція «Свічка пам’яті». Шачани також запалили свічки як символ того, що вони пам’ятають про один з найжахливіших злочинів, який стався на багатостраждальній українській землі. 


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024