Мельники гуляли – рідне село і працьовитих людей прославляли

09 Серпня 2019, 12:00
7619

В гарну літню пору і в чудове храмове свято – Успіння святої праведної Анни – у Мельниках відзначили День села. Історія святкування бере початок ще з 2004 року, коли активісти вперше зібрали на народні гуляння місцевих жителів і возвеличили в піснях свою малу батьківщину. Захід з часом трансформувався у величне яскраве дійство з концертом, подарунками, частуванням, розвагами, зірковими гостями і приємними сюрпризами.

Цьогорічний день села традиційно розпочали з молитви в Свято-Аннівському храмі, де зібралося духовенство Шацького благочиння, парафіяни і численні гості села, – пише газета «Новий погляд +».

Читайте також: У Мельниках відбулося богослужіння з нагоди храмового свята

Далі на сільському стадіоні розпочалися спортивні змагання і футбол. Азартна боротьба завершилася тріумфом найсильніших спортсменів. Перемогу в футбольному турнірі здобула команда с. Мельники, ІІ місце – с. Гута Ратнівського району, ІІІ – с. Ростань. Богатирі піднімали гирі, демонструючи силу рук: І місце в Андрія Пахалюка, ІІ – Сергія Омелянюка, ІІІ – Петра Ващука. Видовищними поєдинками порадував глядачів армреслінг, в якому лаври переможця дісталися Руслану Дударчуку, друге і третє місця – Русланові Гінайлу і Русланові Пилиповцю. Команда Мельників виграла шачан у перетягуванні канату.

У вечірню пору місцеві мешканці та гості прийшли в центр села, до затишного скверу, де вже звучала музика і розпочиналася урочиста частина свята і концерт, організований працівниками місцевого клубу на чолі з завідувачем Федором Гіричем. Глядачів вітали зі сцени ведучі Ольга Гайова і Максим Бакун, голова районної ради Сергій Карпук, депутат селищної ради Юрій Дударчук,  відомий журналіст і письменник Сергій Цюриць, помічник народного депутата України Степана Івахіва Володимир Бащук та інші.


 

«Приємно, що село квітне й розвивається, а працьовиті люди прославляють його своїми здобутками. У Мельниках ми запланували реалізувати багато нових, цікавих і корисних для громади проєктів. Дасть Бог, нам все вдасться, і в близькому майбутньому ми порадуємо всіх гарними починаннями. Сьогодні ж Шацька селищна рада дарує ансамблю «Марічка» Мельниківського клубу нові сценічні костюми і всіх вітає зі святом!» – зазначила Людмила Цевух, в.о. Шацького селищного голови.

Грамоти від керівництва району і громади вручили на святі Володимиру Корнелюку, Наталії Борсук, Сергію Мазурику, Ользі Гайовій, Євгену Забродоцькому, Аллі Гірич.


 

За сумлінних і відповідальних працівників, які мешкають у Мельниках і працюють в санаторії «Лісова пісня», подякувала сільській громаді Руслана Дибель, директорка волинської здравниці, адже очолюваний нею заклад також долучився фінансово до організації свята.

«Радію за Мельники і низько вклоняюся працьовитим людям, які творять історію села і примножують славу нашого санаторію!».

Руслана Євгенівна відзначила грамотами і грошовою премією Ірину Борсук, Петра Грицюка, Людмилу Костецьку та Василя Корнелюка.

2

 

Село Мельники дало Україні чимало мужніх воїнів, які безстрашно захищали  кордони держави на воєнному Сході. З гордістю назвав зі сцени їхні імена Ярослав Крат, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району», наголосивши що з такими, як вони, Україну не здолати. Це Юрій Пінаєв, Сергій Богута, Олександр Борсук, Павло Забродоцький, Петро Шульга, Сергій Мазурик, Михайло Мостоцький, Володимир Ващук, Василь Гаврось, Віктор Сидорук, Петро Ващук.

Найочікуванішим моментом стали нагороди жителів села в різних номінаціях. Подарунки отримали найстарший житель Тарас Поцьох, наймолодша мешканка Божена Шульга, невтомна трудівниця Лідія Шевчик, раціоналізатор села Микола Гірич, іменинниця Галина Постернак, гендляр Сергій Дударчук, майстер добрих справ Сергій Ващук, найстарша невістка Катерина Шамук, почесний комбайнер Сергій Дударчук, найкращий кухар Олександр Постернак.

2

 

Нагородження перепліталося з номерами концерту, під час якого виступали місцевий гурт «Марічка», народні ансамблі «Лісова пісня», «Молодички», сестри Анастасія і Оксана Падалюки, Богдана Корнелюк, Ірина Мокрушенко і сімейний гурт, дитячий колектив «Барвінок», ансамблі Ратнівського РБК «Обрій» та «Зорецвіт», Головненського будинку культури – «Яворник», народна аматорська хорова капела «Злагода» з Луцька, відомий волинський дует «Душа Волині» у складі Алли Опейди і В’ячеслава Судими та інші.

Гарного настрою мельниківцям і гостям додали чудові призи святкової лотереї (найбільше пощастило Марії Верчук, яка виграла путівку на двох на Чорне море, Богдані Постернак, котрій дістався телевізор, Галині Прадун –велосипед, Богдані Бегезі – мультиварка), смачні страви «Козацької кухні» зі Львова, атракціони, розваги та дискотека.



[mg]4_4.jpg[/img]

2

1

2

2

2

1

1

1

1

2

2

1

2

3

2

2

4

3

4

3

3

2

1


1

3

3

2

2

2


Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

Коментарі
09 Серпня 2019, 21:13
Хто хто, а Мельники вміють і організувати і гарно погуляти.Молодці
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024