Митні пости в Пулемці та Піщі частково облаштували спільними зусиллями

08 Серпня 2019, 14:30
2122

Території, закріплені за українсько-білоруськими пунктами пропуску Піща та Пулемець, які входять до складу митного поста Піща, частково благоустроїли.

Про це розповів заступник начальника Волинської митниці ДФС Юрій Терещук під час наради, доповідаючи про виконання протокольних доручень за підсумками наради про роботу установи у І півріччі цього року, – пише прес-служба Волинської ДФС.

Нагадаємо, під час спільного обговорення проблем інфраструктури пунктів пропуску через державний кордон України йшлося про разючу відмінність між митними постами, розташованими у Волинській області, на українсько-польському та українсько-білоруському кордонах. Представники різних рівнів місцевої влади погодились, що розбудова і розвиток цих територій, порядок та належний санітарно-гігієнічний стан, привабливий естетичний вигляд пунктів пропуску – завдання, яке потребує об’єднання зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування.

 На виконання цих домовленостей, Волинська митниця, Луцький прикордонний загін, Служба автомобільних доріг в області, Пулемецька та Піщанська сільські ради провели частковий благоустрій прилеглих територій та тимчасової зони розташування пунктів пропуску: нанесено дорожню розмітку, розчищені від чагарників узбіччя траси, пофарбовано чи відремонтовано конструкції, налагоджено освітлення тощо.

Дивує позиція Шацької районної державної адміністрації, - зауважують на Волинській митниці. – На часі ми не можемо навіть планувати капітальні вкладення у ці об’єкти. І зрозуміло, що робота, яку зараз провели у рамках належного утримання тимчасових конструкцій, через півроку знов буде піддаватись критиці і вимагати уваги. Проблема - в тимчасовому розміщенні цих пунктів пропуску, для яких не те, що земля не закріплена – навіть місця на карті в детальному плані територій Шацького району не позначено. А без землевпорядної та архітектурно-будівельної документації жоден проектант не візьметься за розробку проектно-кошторисних пропозицій.

До слова, проблема детального планування та землевпорядкування територій, що розміщені на межі державного кордону України з Білорусією, тягнеться десятки років. Проте спільними зусиллями Волинської ОДА та Волинської митниці щодо пунктів пропуску Доманове (Ратнівська РДА) та Дольськ (Любешівська РДА) її поступово вирішують.   

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024