За які кошти утеплюють будинки в Шацьку

25 Листопада 2016, 11:29
1199

Повне утеплення будинку потребує значних коштів, але завдяки державним програмам та кредитам у банках можна здійснити тепломодернізацію.

Про це йдеться у статті «Як на Волині утеплюють будинки за допомогою кредитів» видання «Конкурент».

Зокрема, у частині про «Кредити на тепломодернізацію від "Ощадбанку"» згадується і Шацьк.

В "Ощадбанку" розповіли, що зараз "теплі кредити" з держкомпенсацією надають власникам житлових будинків та для багатоповерхівок на заходи щодо утеплення та енергозбереження.

Можна отримати кредити на обладнання і матеріали для проведення робіт з теплоізоляції (термомодернізації) зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів, світлопрозорі конструкції з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), зокрема вікна та балконні двері відповідне додаткове обладнання і матеріали до них, регулятори температури повітря та багато іншого.

В "Ощадбанку" в 2016 році надали 1823 кредити фізичним особам на суму понад 32 млн гривень. У 2014-2015 роках – 373 кредити фізичним особам на суму понад 6,5 млн грн. Максимальна сума надання кредиту для фізичних осіб - до 50 тис грн.

Завдяки реалізації державної програми "Ощадний дім" сума наданих банком протягом 2014-2016 років кредитних коштів за цією програмою перевищила 2 млрд грн. Це 127 тис кредитів на утеплення житла. Економія тепла за рахунок раціонального використання енергії за оцінками експертів становить від 30 до 50 відсотків.

У "Ощадбанку" розповіли, що найпопулярнішими заходами з підвищення енергоефективності за роки існування програми є встановлення твердопаливних котлів, енергозберігаючих вікон, балконних дверей, лічильників тепла, утеплення фасадів будівель.

За даними банку, 64 % "теплих" кредитів видано на придбання енергоефективного обладнання для приватних будинків, 36 % – на утеплення квартир. Серед учасників програми також 193 ОСББ.

Найбіліш енергоефективні області: Сумська, Львівська, Київська та Харківська.

Державна підтримка в рамках програми "Ощадний дім" з 27 липня поточного року становить до 35 відсотків суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. У 2017 році урядом заплановано пролонгацію (продовження дії – авт.) програми енергоефективності.

Програма також має підтримку з боку міських, районних та обласних адміністрацій, які виділяють кошти на компенсацію відсотків або частини суми кредиту з місцевих бюджетів. Таких партнерських програм в Ощадбанку вже 70.

"Будь-яка людина може звернутися до "Ощадбанку" для отримання кредиту. При цьому банком аналізується можливість отримання кредиту з урахуванням кредитної історії та платіжної спроможності клієнта", - зазначили в "Ощадбанку".

Також у банку повідомили, що в області діють регіональні програми відшкодування за кредитами ОСББ у Луцьку, Володимирі-Волинському та у смт. Шацьк.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром