Де будуть обслуговувати юних шачан з особливими освітніми потребами

30 Липня 2019, 15:09
2719 Джерело: фото ілюстративне

На сесії Шацької районної ради обговорили питання обслуговування дітей району з особливими освітніми потребами.

Зокрема, йшлося про підписання меморандуму про співпрацю з Любомльським інклюзивно-ресурсним центром і здійснення співфінансування.

Як зазначила Людмила Єрофєєва, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА, ще недавно діти з інвалідністю не навчалися в школах, зараз же держава надає їм можливість здобувати повноцінну освіту в закладах і адаптуватися в суспільство.  В Шацькому районі таких діток 8. Вони можуть займатися з фахівцями в Любомльському центрі. Це новий заклад, обладнаний сучасними меблями, оснащений реабілітаційним обладнанням, засобами корекції та ігровими матеріалами, комп’ютерною технікою, телевізором. Там надають дітям додаткову психолого-педагогічну допомогу в позаурочний час.

Втім, існує можливість отримання таких послуг і в Головненському інтернаті, на базі якого також буде створюватися інклюзивно-ресурсний центр.

Якщо думки батьків щодо місця обслуговування дітей розділяться, то, як зазначила Людмила Степанівна, фінансування можна буде здійснювати по факту – за надані послуги.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024