30 липня в Шацьку: день народження в Віталія Яльницького

30 Липня 2019, 09:30
Щирі вітання імениннику! 1756
Щирі вітання імениннику!

Цитата дня: «Приймаючи себе такими, якими ми є, ми позбавляємося надії стати тими, якими повинні бути», – Джон Фаулз «Маг».

Цей день в історії: 

Міжнародний день дружби.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

В Україні День працівників торгівлі.

1840 — Микола І заборонив використання назви «Білорусь», замінивши її на «губернії Північно-Західного краю».

1863 — До Київського цензурного комітету міністр внутрішніх справ Російської імперії Петро Валуєв надіслав таємний циркуляр проти української мови й українських видань, відомий як Валуєвський указ.

1895 — у Львові відкрили музей Наукового Товариства імені Т.Шевченка (1951 року ввійшов до складу львівського державного Музею етнографії та художнього промислу).

Іменинники: Лазар, Леонід, Маргарита, Марина.

30 липня день народження в заступника Шацького селищного голови Віталія Васильовича Яльницького. Район.Шацьк щиро вітає іменинника і бажає здоров'я, сімейного благополуччя і нових професійних звершень.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Чому світязяни відпочивальників «сратвою» охрестили

Погода 30 липня

В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Шацьку буде зберігатися похмура погода. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора. Температура +22...+24.

Народний прогноз погоди: 30 липня відзначається день пам'яті великомучениці Марини (Маргарити). У цей час можна спостерігати зорі з пазорями (голубими спалахами блискавиць). Як правило, липень відходить з грозами. Не даремно у ці дні спостерігали за погодою: за народною прикметою, осінь буде такою, як два останніх дня липня.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024