Духовенство Шацького деканату ПЦУ побувало на хресній ході в честь Дня хрещення Руси-України

29 Липня 2019, 10:35
1825

У неділю, 28 липня, помісна Православна церква України вперше провела хресну ходу на честь Дня хрещення Руси-України, на якій було присутнє і духовенство Шацького деканату.

Як передає Новинарня, очолював святкові заходи предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Святкові заходи Помісної церкви на честь 1031-річчя хрещення Руси почалися з літургії в Софії Київській. На події був присутній глава делегації Вселенського патріархату в Україні митрополит Гальський Еммануїл та представники Елладської церкви.

За оцінками митрополита Епіфанія, до хресної ходи ПЦУ долучилися близько 20 тисяч людей. 

Під час хресної ходи ПЦУ було пронесено великі християнські святині, які напередодні передали в Михайлівський Золотоверхий собор із такої нагоди представники Константинопольського патріархату: частинку Древа Хреста Господнього, на якому було розп’ято Господа Ісуса Христа; мощі святого апостола Андрія Першозваного (перенесені з міста Патри до Константинополя), який за церковним переданням, проповідував на просторах України, та свячену воду з Влахерненського храму Богородиці в Стамбулі.

Після святої літургії 28 липня у Софійському соборі митрополит Епіфаній сказав:

«Сьогодні ми, як і багато поколінь перед нами, користуємося плодами справ святого Володимира, можливо, навіть належним чином не замислюючись над тим, яку роль зіграв цей святий в житті нашого народу, а значить – кожного з нас. 1031 рік тому ми духовно об’єдналися у православній вірі. Сьогодні ж радісно святкуємо у єдиній родині помісної Православної церкви України».

На святкових заходах з нагоди хрещення Руси, у Софійському соборі, на ході та під час молебню на Володимирській гірці порч з архиєреми, був присутній п’ятий президент України, один із будівничих Помісної церкви Петро Порошенко.

Читайте також: В Україні відзначили Хрещення Русі-України

1

1

 

29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024