28 липня в Шацьку: в день Володимира сонце красне світить

28 Липня 2019, 09:30
3055 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Є злочини гірші, ніж спалювати книги. Наприклад – не читати їх» – Рей Бредбері.

Цей день в історії:

Всесвітній день боротьби з гепатитом.

 День хрещення Київської Русі — України.

1497 — в таборі під Заславом великий князь литовський Александр видав грамоту на переведення Луцька з волинського на маґдебурзьке право.

1914 — початок Першої світової війни.

1917 — (15 липня ст.с.) Мала Рада УНР затвердила особистий склад Генерального секретаріату на чолі з Володимиром Винниченком.

1942 — Наркомом оборони СРСР підписано наказ № 227, відомий під назвою «Ні кроку назад!», яким заборонявся будь-який відступ та запроваджував персональна відповідальність командирів, політпрацівників і бійців перед військовими трибуналами за невиконання наказу.

Іменинники: Василь, Володимир.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шачани взяли участь у заходах з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі

36 шачан на чолі з заступником голови Шацької райдержадміністрації Володимиром Бугайчуком, керівником апарату Шацької райдержадміністрації Вікторією Кужель побували на державному заході з нагоди відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України на Володимирській гірці у Києві. Також в урочистостях взяв участь протоієрей Роман Скірак, настоятель парафії Святого Архітстратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк.

1

Погода 28 липня

У Шацьку хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вночі та вранці очікується дрібний дощ. Температура +22...+30.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мучеників Кирика та Іуліти. У народі цей день називали Кирики-мокродирки, тому що часто у цей день йде дощ. Жінки у минулі часи святкували день «матінки Уліти», вважаючи її своєю заступницею. Також у цей день вшановується пам'ять святого рівноапостольного князя Володимира Київського. У народі говорили: «На Володимира Червоне Сонечко сонце красне світить». Тому, буде дощ чи сонце, вгадати важко.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024