Флешмоб та конкурс малюнка: у таборі дітям розповіли про протидію торгівлі людьми

27 Липня 2019, 20:00
3087

Щорічно, 30 липня, міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Цей день має на меті привернути увагу громадськості до складного становища жінок, чоловіків та дітей, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

З метою відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми працівники відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району спільно з працівниками Шацького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації», відділу освіти, молоді та спорту Шацької райдержадміністрації та Шацького відділення поліції провели масовий захід: «Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент протидії» з вихованцями літнього оздоровчого табору «Чайка», – йдеться на сторінці Шацького відділу соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у Facebook.

Основним завданням заходу було:

- привернути уваги дітей до актуальних для українського суспільства проблем протидії торгівлі людьми;

- підвищити обізнаність дітей з питань протидії торгівлі людьми.

Соціальний педагог відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інспектор з ювенальної превенції Шацького відділення поліції навели приклади потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, шляхи уникнення небезпечних наслідків та убезпечення себе від потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Розповіли дітям, що торгівля дітьми, як негативне явище може виявлятися в різних формах – від викрадення дитини до їх продажу з використанням обману. Жертви використовуються для примусової праці, проституції та порнографії.

Ніхто з дітей не залишився байдужим до цієї теми. Діти мали можливість взяти участь у флешмобі та конкурсі малюнків на асфальті. Крім почутої інформації отримали буклети: «Експлуатація дітей», «Поради дитині. Декілька правил безпечної поведінки».

1

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром