В області виділили кошти на ремонт гідроспоруди, яка врятує Світязь від обміління

26 Липня 2019, 19:00
Гідроспоруда, що сполучає Світязь і Луки-Перемут 6090
Гідроспоруда, що сполучає Світязь і Луки-Перемут

Проєкт змін до обласного бюджету на 2019 рік погодила профільна комісії обласної ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 25 липня, – повідомляють Волинські новини.

Як повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, в проєкті змін йдеться передусім про перерозподіл ресурсів та зміни до розподілу обласної субвенції. Загальна сума змін – 7,8 мільйона гривень. Основні суми – резерви, що виникли завдяки економії енергоносіїв.

Так, на будівництво школи у селі Любохини отримають 23,6 мільйона з Державного фонду регіонального розвитку, 500 тисяч виділять з районного бюджету Старовижівського району, ще 1,886 мільйона на співфінансування пропонують передбачити в обласному бюджеті. Окрім того, 330 тисяч передбачать на капремонт гідротехнічної споруди у Шацькому районі, 800 тисяч – для обласного перинатального центру, передбачатимуть кошти для котелень протитуберкульозного закладу в Поворську, психлікарні, інфекційної лікарні.
 

Нагадаємо, озеро Світязь цього літа рекордно обміліло. Частково вирішити проблему допоможе ремонт гідроспоруди на каналі, що сполучає озера Світязь і Луки-Перемут. Шлюз-регулятор буде стримувати виток води та підтримувати її оптимальний рівень в озері.

Коментарі
27 Липня 2019, 22:42
Там таких гідроспоруд декілька. Людиська вкрали металеві шлюзи. Дехто від озера прокопав собі рів щоб наповнити власні ставки. Перед смт.Шацьк теж повикопували величезні стави щоб поливати лохини. Крім того жителями села без ніяких дозволів робляться скважини на метрів 30 і більше. Ну і опади само собою .
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024