Під час осіннього призову в армію пішло лише троє строковиків

21 Листопада 2016, 01:36
1353

Про стан заходів, що пов’язані з призовом жителів району на строкову військову службу в  лавах Збройних сил України, доповів на оперативній нараді, яка відбулася 14 листопада в Шацькій райдержадміністрації, тимчасово виконуючий обов'язки комісара Шацького районного військкомату Юрій Ярощук.

Цьогорічна осіння кампанія призову на строкову військову службу триває з 3 жовтня по 30 листопада. 

За словами Юрія Івановича, в Шацькому районному військкоматі згідно з поданими списками від органів місцевого самоврядування оповіщенню підлягають 233 чоловік. 

Станом на 14 листопада оповіщено 149 осіб. З цієї кількості до Шацького райвійськкомату прибуло лише 58 осіб, медичне обстеження пройшло 24 призовники, 10 направлені на дообстеження в обласні медичні установи. 

Тому лише 3 призовники поки що пішли до лав Збройних сил України. 

Планове завдання для нашого району становить 12 чоловік. Це вже зафіксовано в області, адже на останній раді оборони області було відзначено, що по призову на строкову військову службу район пасе задніх.

- Низький рівень явки призовників обумовлений тим, що в сільських та селищній радах спеціалісти, відповідальні за військовий облік, недостатньо активно займаються оповіщенням призовників. Акти про результати оповіщення надаються в військкомат після неодноразових нагадувань, а з Грабівської, Пулемецької та Прип’ятської сільських рад за два місяці не подано жодного акту, - відмітив Юрій Ярощук. - В Піщанській та Пульмівській сільських радах оповіщення здійснено за допомогою поштових відділень і, як результат - 100% оповіщено. Неодноразові виїзди оперативних груп, в склад яких були включені представники військкомату, національної поліції та сільських (селищної) рад, очікуваних результатів не дали. Призовників, як правило, вдома немає і в більшості випадків батьки «не мають з синами зв’язку». А ще відверто не бажають, щоб сини йшли служити в армію. Списки щодо розшуку призовників, які практично ухиляються від строкової служби, були відпрацьовані та направлені до Шацького районного відділення  поліції.

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром