Трагедія серед лісу: згорів Красний Бір

23 Липня 2019, 20:00
7098

Пожежу, яка сьогодні, 23 липня, через підпал сухої трави виникла у селі Красний Бір Ростанської сільської ради Шацького району, нещодавно локалізовано.

На жаль, незважаючи на оперативну реакцію лісівників – пожежного екіпажу, працівників групи оперативного реагування, державної лісової охорони ДП «Шацьке УДЛГ» – та районного підрозділу ДСНС, не вдалося врятувати два приватні житлові обійстя – інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

У суху теплу погоду підпалена трава зайнялася дуже швидко, вогонь миттєво перейшов на будівлі.  Вщент згоріли і самі будинки, і господарські споруди.

Власників будинків у час пожежі на місці не було.

Лісівники та рятувальники гасили вогонь і з допомогою машин, і вручну. Територію, вражену полум’ям, з усіх сторін оборали мінсмугами. Адже саме село оточене лісом. Тож наслідки могли бути страшними.

Нині на місці працюють правоохоронці. Тривають слідчі дії.

Ймовірно, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем – у той період, коли в районах Волині оголошено найвищий клас пожежної небезпеки. І такі втрати сталися через чиюсь недбалість, за що винним доведеться понести покарання.

2

Читайте також:

На край світу, або мандрівка у Красний Бір

Фоторепортаж із краю землі, або тихе полювання в Красному Бору

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024