Територіальний центр хоче збирати вживані речі і передавати бідним

20 Листопада 2016, 12:00
1408

Про роботу Шацького територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та непрацездатних громадян розповів на оперативній нараді, яка відбулася в понеділок, 14 листопада, його директор Володимир Голядинець.

- Соціальні послуги надаються відділенням соціальної допомоги (обслуговує 188 осіб) та відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги (322 особи). Для розширення видів надання соціальних послуг функціонує також соціально-педагогічна послуга «Університет третього віку», клуб «Срібний вік» та літературна студія «Джерело натхнення». В «Університеті третього віку», який охоплює 36 осіб, діють факультети «Кулінарний», «Здоровий спосіб життя» та «Інформаційних технологій». В цих закладах люди старшого віку зустрічаються, спілкуються, одним словом, не втрачають інтересу до життя, - відзначив Володимир Васильович.

Зменшення користувачів отримання соціальних послуг, за його словами, пояснюється тим, що багатьох людей похилого віку доглядають їхні родичі.

Матеріально-технічна база Терцентру задовільна, відділення забезпечені комп’ютерною технікою, бензопилами, мотокосами, меблями та іншими необхідними для роботи приналежностями. Проте існує необхідність в приміщенні під кімнату для вживаних речей.

- Було б доцільно створити в Шацьку центр, куди люди могли б приносити вживаний одяг, взуття, навіть меблі - для людей, які цього потребують. Повірте, таких людей і сімей в районі чимало, - наголосив доповідач.

Кількість працівників Територіального центру становить 35 осіб, 28 з них працюють на повний посадовий оклад. Зі слів Володимира Голядинця, у зв’язку з утворенням Шацької об’єднаної громади фінансування Територіального центру в 2017 році буде проводитись з районного бюджету (60% коштів) та з бюджету об’єднаної громади (40%).

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024