22 липня в Шацьку: день народження в депутата районної ради Олексія Писачука

22 Липня 2019, 09:45
4005

Цитата дня: «Краще регулярно ходити на вибори, ніж одного разу попасти на барикади». Едуард Севрус

Цей день в історії: 

1918 - щоб запобігти потрясіння в економіці Росії, Раднарком випустив декрет про боротьбу зі спекуляцією.

1921 - український письменник Остап Вишня опублікував у газеті "Селянська правда" свій перший фейлетон.

1944 - засновано Міжнародний валютний фонд (кредитна організація при ООН, що надає грошові кошти країнам, що розвиваються при дефіциті державного бюджету, в обмін на виконання певних вимог).

1959 - перший виліт пасажирського літака Ан-10, в його конструюванні брав безпосередню участь Олег Костянтинович Антонов (в конструкції були допущені деякі неточності, що призвело до кількох катастроф).

2011 - національна трагедія в Норвегії: вибух в Осло біля будівлі норвезького уряду (8 осіб загинули, безліч поранених) і стрілянина в молодіжному таборі на острові Утейя (68 осіб вбито і багато поранено). 

2014 - місто Сєвєродонецьк звільнено від терористів ЛНР.

Іменинники: Кирило, Панкрат, Федір

Сьогодні день народження відзначає деепутат Шацької районної ради Олексій Писачук.  Район.Шацьк щиро вітає іменинника і бажає ще більше зробити корисних справ на благо громади! 

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Роман Скорпіон опублікував відео з концерту в Світязі

Погода 

Від нічних хмар вже не лишилося й згадки, та до самого вечора у Шацьку буде триматися ясна погода. Уночі пішов дощ, проте він закінчився ще до ранку. Весь залишок дня пройде без опадів. Температура +17 +25.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам'ять священномученика Панкрата і Кирила. На Панкрата і Кирила пробують перші огірки з городу. У народі цей день називався чорничним, оскільки з 22 липня починали збирати чорницю. За народним повір'ям, "чорниця відводить від живота лихо", вона "лікує виразку шлунку, чистить кров, відновлює роботу печінки". Наші пращури помітили, якщо цей день спекотний, то у грудні варто чекати на сильний холод.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром