Працівники Шацького лісопідприємства успішно валили сосни на обласному заході

21 Липня 2019, 16:00
Змагання вальників лісу у Залізниці 3010
Змагання вальників лісу у Залізниці

На 22-му обласному конкурсі «Лісоруб-2019» змагалися вальники лісу Шацького державного підприємства «Учбово-досвідне лісове господарство».

Змагання відбувалися у Залізницькому лісництві ДП «Любешівське ЛМГ». У них брало участь 22 вальники лісу з усіх державних господарств Волинського ОУЛМГ. – інформують у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Відкрив конкурс-змагання заступник начальника ВОУЛМГ Олександр Рибчинський. Він наголосив, що до Залізниці приїхали найкращі лісоруби не тільки для того, щоб позмагатися, але й поділитися своїм досвідом. Водночас акцентував, що цей конкурс покликаний привернути увагу до питань охорони праці та безпеки на лісосіках, адже професія лісоруба залишається однією з найнебезпечніших у світі.

Самі учасники помітно хвилювалися. Змагання проходило на п’яти майданчиках. Вальники лісу на швидкість проводили заміну ланцюга, розбирали і складали пили, розкряжовували стовбури комбінованим різом, провадили точне розкряжування, обрізали сучки, розрізали колоди і найвідповідальнішим етапом була валка сосон. До речі, для цих змагань вибрали борову ділянку пошкодженого короїдом лісу.

У підсумку перемогу знову вшосте здобув Віталій Крисик. Вальник лісу ДП «Городоцьке ЛГ» набрав у загальному найбільшу кількість балів – 1278. Вальник лісу ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Шевчук, який зайняв друге місце, набрав 981 бал. А на третю сходинку п’єдесталу зійшов лісоруб ДП «Турійське ЛГ» Андрій Богданюк – 942 бали.

Найближчими до призерів виявилися вальники лісу ДП «Шацьке УДЛГ» Андрій Дудар та ДП «Ковельське ЛГ» Василь Дудка, які набрали відповідно по 876 та 826 балів і зайняли 4 і 5 місця.


 

Коментарі
21 Липня 2019, 19:51
Працівники цього підприємства взагалі добре валять сосни,вже лісу практично нема,а вони й надалі добре валять.Справжні "лісівники".
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024