21 липня в Шацьку: що Казанська покаже, те й зима скаже

21 Липня 2019, 09:30
2657 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Найдорожча частина прозорих виборів – імітація їх прозорості».

Цей день в історії:

1940 — новообрані комуністичні парламенти окупованих у червні Червоною армією Латвії, Литви й Естонії проголосили свої країни, відповідно, Латвійською, Литовською й Естонською РСР і звернулися до Верховної Ради СРСР з проханням прийняти їх до складу СРСР.

1944 — Йосип Сталін підписав декрет про депортацію з Кавказу турків-месхетинців.

1992 — сторожовий корабель Чорноморського флоту СКР-112 підняв український прапор і вирушив до Одеси щоб увійти до складу ВМС України.

Іменинники: Анастасій, Прокопій, Сава, Феофіл.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Інтрига на «Кубку Світязя»: хто стане переможцем турніру

На центральному пляжі курортного села стартував «Кубок Світязя». Змагання присвячені пам'яті Адальберта Корпоная, відомого футболіста, першого президента Асоціації пляжного футболу Волині, який 23 квітня 2017 року відійшов у вічність. Якщо першого дня сильна злива трохи «підмочила» змагання, то сьогодні погода порадувала сонцем, свіжим вітром і відсутністю опадів...

1

Погода 21 липня

У Шацьку спостерігається ясне небо, але вдень воно вкриється хмарами, які не зникатимуть до пізнього вечора. Без опадів. Температура +20...+27.

Народний прогноз погоди: 21 липня вшановується пам'ять святого великомученика Прокопа. У народі святого Прокопа називали Жнивником, оскільки у цей час починали в'язати снопи. Також у цей день відзначається свято Казанської ікони Божої Матері. У народі говорили: «Хто на Казанську одружиться, щасливий буде», тому в цей час справлялось багато весіль. По цьому дню судили про найближчу зиму: «Що Казанська покаже, те й зима скаже». З 21 липня починається найсильніша спека.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024