«І целуй мєня вєздє»: киян-відпочивальників шокувала російськомовна дискотека для дітей в таборі «Супутник»

20 Липня 2019, 13:50
5523

Київські журналісти стали свідками, як у таборі «Супутник» на Світязі для дітей крутили дискотеку під російську попсу.

Так, відео та гнівний пост відомі київські журналісти Тетяна Микитенко (вона ж є також авторкою та ведучою відомого блогу «Рагу.лі» та співведучий програми «Агенція медійної безпеки» Андрій Павленко стали свідками того, як у дитячому таборі діти танцювали під відому російську попсову пісню гурту «Руки вверх» та опублікували відео на своїх сторінках у Facebook.

«...и целуй меня везде 18 мне уже...
Не думала, що почую цей нафталін, проходячи повз дитячий табір на Волині, але тут в таборі обласної організації профспілки працівників освіти (!) і науки (!) своя атмосфера. Директор стверджує, що кожен має право на свої смаки і що він взагалі тут нічого не вирішує (трохи згодом розпишу детальніше).
А ми з Андрієм ходили і думали звідки навколо стільки малоросів,» – підписала свій пост киянка.

Не менш шокований побаченим був і її колега та супутник Андрій Павленко.

«[ПРО ПЕДАГОГІВ]

Отакі діла. Діскатєка. Але ... з тією піснею, слухайте історію... Проходимо повз дитячий табір, бачимо групу дітей 10-13років без вожатої, граються, усі україномовні. Так приємно! Аж коли повертається до них вожата і вони продовжують гру вигукуючи «Эта, эта, эта, а любимая вот эта». Русифікація? Педагоги волинського табору «Супутник» вирощують малоросів? Завітали до них. Директор стверджує, що у кожного своя суб'єктивна думка стосовно мови» – йдеться у дописі Андрія.

Згодом журналістка знову ж таки на своїй сторінці у Facebook підняла тему російської музики у закладах відпочинку.

«Все ніяк не можу заспокоїтися. Згадую дискотеки свого дитинства Бон Джові, Ейс ов Бейс, Ганз н Роузез, Доктор Албан простигосподи, рання Білик та вся Територія А, а до неї зірки Червоної Рути. Так, звичайно, «Піду купатись у річці глибокій, шукати будуть не скоро знайдуть» не інтелектуальна матерія, але вчорашнє «і целуй мєня вєздє», замішане з єбоєм і хохлокдоунадою ТІКа це шото зовсім сумне. Де Бон Джові? Він же до сих пір співає!»

Наступного дня Тетяна Микитенко повідомила, що пройшовши повз табір, почула, що там таки прислухалися до їхніх побажань.

«Ахрана! Атмєна! Пройшли повз той табір ще раз. Одні вивчають українську кричалку про свій загін, якийсь чомусь називається «Молодьож», а інші вчать хором текст «а я не Лєна, я Яна». Ну штош.»

Коментарі
20 Липня 2019, 23:36
Може сама співатиме діткам? В тріо з Ніцою і Фаріонихою....
21 Липня 2019, 01:56
http://www.volynpost.com/news/143057-u-volynskomu-tabori-dity-tancyuyut-pid-rosijsku-popsu-ta-grayut-rosijski-igry-video
21 Липня 2019, 09:37
Раша глибоко сидить у душах наших людей. В барах звучить ВИНЯТКОВО примітивна, убога совково-попсова, аля-80-ті, музика. Молодь слухає ЛИШЕ російськомовних виконавців. Це ще один фронт, ще одна війна, наступ на мову, на Україну, яку українці програЮть.
22 Липня 2019, 02:23
Працювала в даному таборі,враження чудові.Хочу зауважити,що дискотека різноманітна,супроводжується музикою українських та закордонних виконавців.Студенти,які керують дискотекою враховують побажання дітей щодо популярних треків.Не бачу нічого поганого у тому,що звучить так звана «російська попса».Оздоровчий табір «Супутник» перш за все оздоровлює дітей і аж ніяк не « «виховує малоросів».
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39