У Шацьку відзначили 75-річчя з Дня звільнення району від нацистів

20 Липня 2019, 10:45
2046

У Шацьку відзначили 75 років з дня визволення району та Волинської області від німецько-фашистських загарбників.

75 років тому, 21 липня, наша земля була остаточно звільнена від фашистських окупантів у роки Другої світової війни, – йдеться на сайті Шацької РДА.

І для того, щоб з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу в страшному поєдинку з ворогом та вшанувати пам’ять  загиблих  односельчан у роки війни, 18 липня,  біля обеліску Слави  в селищі Шацьк відбувся мітинг-реквієм.

У заході взяли участь представники органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутатського корпусу Шацької районної ради, Шацької селищної ради (ОТГ), представники громадських організацій, учасники бойових дій, керівники районних установ і організацій, управлінь та відділів, структурних підпрозділів райдержадміністрації, районної ради.

Перед присутніми з промовою виступили голова Шацької районної ради Сергій Карпук, перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух та голова районної організації ветеранів війни, голова громадської ради при райдержадміністрації Адам Дударчук.

Також привітала односельчан виконуюча обов'язки голови Шацької селищної ради  (ОТГ) Людмила Цевух.

Вони пригадали історичні події минулого, зазначили, що саме в цей день 1944 року визволення Шацького району стало завершальним етапом визволення Волині та України в цілому.

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто відстояв нашу рідну землю в роки Другої світової війни.

Після завершення  учасники заходу здійснили покладання корзин з квітами до підніжжя обеліску Слави.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024