СБУ зловила посадовців митного посту «Піща» на вимаганні грошей

19 Липня 2019, 17:13
СБУ зловила посадовців Волинської митниці на хабарах 4732
СБУ зловила посадовців Волинської митниці на хабарах

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії системній корупції  викрили на хабарах головного та старшого державних інспекторів митного посту «Піща» Волинської митниці Державної фіскальної служби.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці налагодили механізм вимагання грошей у громадян, які перетинають державний кордон. За різні суми неправомірної вигоди митники обіцяли не створювати людям штучних перешкод при законному ввезенні на територію України особистих речей з-закордону. Інформує пресслужба СБУ у Волинській області.

3

За попередньою інформацією, розмір «данини», якою обкладали українців митники залежав, зокрема від виду і об’єму речей, що перевозили з собою громадяни.

Правоохоронці затрималиголовного державного інспектора поблизу робочого місця під час отримання чергового хабаря. Раніше співробітники СБУ задокументували ще два факти «поборів»працівниками митниці.

2

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обомфігурантам провадження про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших посадових осіб, ймовірно причетнихдо незаконної діяльності.

Заходи з викриття зловмисників проводились спільно Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури.

Коментарі
20 Липня 2019, 13:10
вчора у мене на очах митник теж вимагав з білорусів хабар за лишню літру спиртного і так постійно роблять усі митники
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024